Esa Lindell toteuttaa tällä hetkellä unelmaansa pelaamalla NHL:ssä Dallas Starsin takalinjoilla. Puolustaja nauratti NHL.comin toimittajaa, kun hän kysyi suomalaiselta muistoista nuorten MM-kilpailuista.

– Me voitimme Ruotsin heidän kotikisoissa. Paras muisto, Lindell sanoi samalla katsoen ruotsalaista seurakaveriaan John Klingbergiä.

Lindell oli isossa roolissa suomen alle 20-vuotiaiden joukkueessa vuonna 2014 Ruotsissa järjestetyssä turnauksessa. Matkaan tarttui ikimuistoinen kultamitali trillerimäisen finaalin jälkeen.

Lindelliä on selvä mielipide turnauksen tärkeydestä nuorten pelaajien kehitykselle.

– Se on iso mahdollisuus. Näet samalla mihin suuntaan olet kehittymässä ja kuinka hyvä voit olla. Se on loistava turnaus. Sain sieltä paljon itseluottamusta ja sen jälkeen tuntui hyvältä pelata.

Vuoden 2014 kultajoukkueessa pelasivat myös NHL-kaukaloihin ponnistaneet Julius Honka, Rasmus Ristolainen, Teuvo Teräväinen ja maalivahti Juuse Saros. Lindell hehkuttaa joukkueen tasoa.

– Meillä oli loistava ryhmä jätkiä. Me voitimme isoja maita, kuten Kanadan, Venäjän ja Ruotsin.

Turnaus ratkesi jatkoajalla finaalissa Ruotsia vastaan, kun Rasmus Ristolainen astui esiin ja ratkaisi yksilösuorituksella pelin Suomelle.

– Se oli ensimmäinen (nuorten mestaruus) 16 vuoteen, joten se oli iso juttu. Se oli erittäin hauskaa ja minulla on hienoja muistoja, Lindell sanoo.