Usein Tampa Bay Lightningista puhuttaessa pelaajien osalta esille nostetaan Steven Stamkos. Tai ehkä sivulauseessa Victor Hedman.

Sen riveissä aidosti todelliseksi tähtihyökkääjäksi on nousemassa Nikita Kutsherov, 23.

Tai käytännössä hän on noussut jo, kun kuuntelee lukuisten eri tahojen näkemyksiä hänestä. Näitä Tampa Bay Times kokosi yhteen.

– Hän on yksi parhaista pelaajista NHL:ssä tänä vuonna, aivan varmasti, Washington Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz sanoi.

– Hän pystyy tekemään tuhoa missä tahansa. Hän on niin pelirohkea, hän ei pelkää mitään ja hän voittaa jatkuvasti kaksintaisteluja. Hän ei ole iso kaveri, mutta jestas miten vahva hän on kiekon kanssa. Hän saattaa olla aliarvostettu, jos ei pelaa häntä vastaan kovin paljoa. Mutta kun häntä näkee parin pelin ajan, niin kyseessä on aivan helkutinmoinen pelaaja, St. Louis Bluesin päävalmentaja Ken Hitchcock puolestaan säestää.

Eivätkä hehkutukset lopu tähän.

Kovia ylistyssanoja irtoaa Aleksandr Ovetshkinilta, toiselta venäläistähdeltä.

– Hän on poikkeuksellisen taitava pelaaja. Hänellä on mahtava laukaus, hän näkee pelin niin hyvin ja hän on vielä yksi kaikkien aikojen venäläispelaaja, Ovetshkin täräytti.

– Ajattelin laittaa yhden kaverin vahtimaan Kutsherovia ja pelata neljällä neljää vastaan muuten. Niin vaarallisena pidin häntä, Columbus Blue Jacketsin John Tortorella kertoi Lightningin ja Blue Jacketsin aikaisempaan kohtaamiseen viitaten.

Tällä kaudella Kutsherov on iskenyt 26 otteluun tehot 13+16=29.

– Se mikä hänessä on todellakin tehnyt vaikutuksen, on hänen dramaattinen kehitys. En usko, että ihmiset ymmärtävät sitä, millaisesta talentista tässä on kyse, ESPN:n toimittaja Scott Burnside ylistää.