Arizona Coyotes, jonka siirtämisestä toiseen kaupunkiin ehdittiin huhuilla jo vuosia, saa vihdoin hengittää vapaammin, sillä seuralle on päätetty rakentaa uusi halli.

Seura muuttaa nykyisestä hallistaan Glendalen kaupungista Tempeen, joka on lähempänä Phoenixin kantakaupunkia kuin Glendale. Seura kertoi muutostaan tiedotteessaan.

Seura rakennuttaa 16 000-paikkaisen areenan, jonka yhteydessä on 4000 katsojaa vetävä pienempi halli. Kesäkuun 2017 loppuun mennessä on tarkoitus saada valmiiksi käytännön suunnittelut, kuten rakentamiseen kuluva budjetti.

Toiveena on, että rakennustyöt saataisiin valmiiksi kauteen 2019-20 mennessä.

Aiemmin nimellä Phoenix Coyotes tunnetun seuran ehdittiin huhuta olevan muuttamassa muun muassa Seattleen ja Quebec Cityyn, mutta uusi halli kuoppaa muuttoaikeet ainakin toistaiseksi.

Uusi halli sijaitsee Phoenixin kaupungin itäpuolella, kun vanha halli sijaitsi kaupungin länsipuolella. USA Todayn arvion mukaan karkeasti laskettuna 70 prosenttia seuran faneista asuu nimenomaan kaupungin itäpuolella.

Muuton toivotaan näin myös nostavan katsojakeskiarvoa, joka on seuralla ollut USA Todayn mukaan noin 13 600 henkeä. Lukema on NHL:n huonoimpia.