New York Rangersin maalilla suomalaisveskari Antti Raanta on aloittanut kauden mainiosti.

Raanta otti jälleen voiton, kun Rangers nousi takaa ohi Pittsburgh Penguinsia vastaan viime yön NHL-kierroksella.

Alkukaudella Raanta on ottanut pelkkiä voittoja. Rekordi hänellä on 5-0.

Myös muut henkilökohtaiset tilastot ovat kunnossa. Päästettyjen maalien keskiarvo on vain 2.05 ja torjuntaprosentti 93,8.

New York Postin arvostettu toimittaja Larry Brooks esittikin jutussaan suoran näkemyksen.

– Vaikka kukaan ei ole puhunut maalivahtien kilpailutilanteesta Broadwayllä, fakta on se, että Raanta on ollut terävämpi kahdesta maalivahdista kauden ensimmäisten kuuden viikon aikana, Brooks kirjoitti.

Rangers ja Penguins kohtaavat uudelleen keskiviikkona. Brooksin mukaan Rangersin päävalmentajalla Alain Vigneaultilla on tosissaan mietittävää siinä, kumpi kaksikosta Raanta – Henrik Lundqvist on silloin tolppien välissä.

– Olen tehnyt päätökseni, mutta en ole puhunut maalivahdeille vielä, Vigneault sanoi maanantain ensimmäisen Penguins-pelin jälkeen.

Siinä Raanta teki varsinkin ensimmäisen erän loppuhetkillä isoja torjuntoja, kun kotijoukkue Penguins painoi kovasti päälle.

Hiljalleen Rangers sai kuitenkin käännettyä kelkkaa ja lopulta se otti 5-2-voiton.

Rangersin maalilla 34-vuotias Lundqvist on ollut ykkösvahti jo lukuisten vuosien ajan. Tämän kauden hän on aloittanut torjuntaprosentilla 91,8 ja 2.27 päästettyjen maalien keskiarvolla.

Rangers on tällä hetkellä koko NHL:ssä toisena. Se on kerännyt 20 ottelusta 29 pistettä. Vain Montreal Canadiens on yltänyt parempaan, kun sillä 19 ottelusta koossa on 30 pistettä.