Boston Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Rask on ollut hurjassa vedossa NHL:ssä oltuaan pelikuntoinen. Rask on voittanut Bostonille kaikki viisi pelaamaansa ottelua. Syystäkin suomalaisvahti on saanut suitsutusta Pohjois-Amerikassa.

NHL-toimittaja Carol Schram nosti Raskin jo Vezina-kandidaatiksi, vaikka kausi on vasta juuri ja juuri käynnistynyt. Rask kärsi loukkaantumisesta, jonka takia suomalainen on pelannut vasta viisi ottelua tällä kaudella.

– Hän on ollut mahtava pelatessaan. Hän on yhtä hyvässä kunnossa kuin Vezina-kaudellaan, Schram kirjoittaa bleacherreport.com-sivustolla.

Rask voitti Vezina-trophyn, eli parhaan NHL-maalivahdin palkinnon kaudella 2013-14. Bostonin alkukausi on kuitenkin ollut haasteellinen, varsinkin, kun Rask on ollut loukkaantuneena. Bostonin menestyshaaveet lepääkin pitkälti suomalaisen hartioilla.

– Jos Rask pystyy pelaamaan, kuten tähän asti, hänen avullaan Boston pystyy peittämään muita ongelmiaan, joita joukkueella tällä kaudella on, Schram kirjoittaa.

Rask on tällä hetkellä NHL:n maalivahtitilaston kolmantena torjuntaprosentilla 96,1. Rask on päästänyt vain kuusi maalia viidessä ottelussa.