Toronto Maple Leafsin kesän ykkösvaraus Auston Matthews aloitti kauden vauhdilla, mutta talviaikaan siirtymisen myötä on Matthews joutunut tyytymään kolmeen syöttöpisteeseen.

Matthews ei ole tehnyt maaliakaan viimeiseen 13 peliin. Nollille nuorukainen jäi myös viime yönä, kun Toronto hävisi kotonaan Carolinalle 1-2.

Mikä on tehnyt maalinteosta vaikeaa viime aikona?

– Ihan sama kuin viimeiset kolme viikkoa. Ei tässä mikään ole muuttunut kolmen viikon aikana. Olen laukonut ihan samalla tavalla, kuten aiemmin ja olen luonut paikkoja, mutta nyt ei ole vaan uponnut, Matthews sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

Miten pääset sen yli?

– Se on välillä vaikeaa, mutta sinne jäälle on vaan mentävä ja pelattava. Mun pitää vaan jatkaa paikkojen luontia ja laukomista – toivottavasti kiekko löytää verkon perukoille lähiaikana.

Olet pelannut koko kauden William Nylanderin ja Zach Hymanin kanssa hyvin yhteen. Mihin ketjun hyvä kemia perustuu?

– Mielestäni tuomme eri asioita kentälle ja täydennämme toisiamme. Hyman tekee pirun paljon töitä karvaten ja hakien kiekkoja, Willyllä on loistava pelikäsitys ja hän ajattelee peliä erinomaisesti ja mielestäni minä löydän heitä jäällä hyvin. Nämä ovat erittäin kolme positiivista asiaa, ja kun ne laitetaan yhteen, niin tulee hyvää jälkeä.

Auston Matthewsin kommentteja lisää myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla!