Viime kauden NHL:n tähdistöottelu tai pidemminkin tähdistöturnaus oli hieno tarina John Scottin kautta, mutta se oli häpeällinen itse sarjalle.

Scott toimi oman joukkueensa kapteenina, teki pari maalia ja hänet valittiin MVP:ksi, vaikka hän pelasi kyseisenä ajankohtana AHL:ssä.

Se ei maistunut itse NHL:lle, jonka johdosta Scottia yritettiin saada luopumaan paikastaan. Näille toivomuksille Scott sanoi ei ja hän oli mukana.

Samaisen uusiutumista välttääkseen NHL teki sääntöviilauksia.

Nyt säännöt rakentuvat seuraavasti:

– Äänestyksessä fanit voivat valita yhden pelaajan kustakin divisioonasta, pelipaikalla ei ole väliä. Divisioonassa eniten ääniä saava tullaan valitsemaan otteluun ja hän tulee toimimaan joukkueensa kapteenina.

– Äänestykseen kelpuutetaan pelaajat, jotka olivat NHL:ssä aktiivisissa rosterissa 1. marraskuuta. Pelaaja, joka ei silloin ollut mukana loukkaantumisen tai muiden spesiaalien syiden takia, voidaan lisätä äänestykseen, mikäli pelaaja palaa kokoonpanoon.

– Mikäli pelaaja lähetetään AHL:ään tai muuhun farmisarjaan marraskuun 1. päivän jälkeen, pelaaja ei ole kelpuutettu mukaan äänestykseen. Mikäli farmisiirto on lainaus tai kuntoutuskäynti, pelaaja pysyy mukana äänestyksessä.

– Jos äänestystä johtava pelaaja hylätään farmisarjaan passityksen myötä, joka tapahtuu joko ennen äänestyksen päättymistä (2. tammikuuta) tai sen jälkeen, pelaaja, jolla on toiseksi eniten ääniä, valitaan divisioonajoukkueen kapteeniksi.

– Fanit saavat äänestää listalta, jossa mukana ovat vain kelvolliset ehdokkaat. Tätä listaa tullaan päivittämään sun mukaan, jos pelaajia lähetetään farmiin tai he palaavat loukkaantuneiden listalta mukaan.

Vielä viime vuonna säännöt olivat selvästi sallivampia ja ne mahdollistivat Scottin nimeämisen mukaan, vaikka häntä liikuteltiin farmiin.

Silti säännöissä on edelleen iso mahdollisuus vekkuleille tempauksille, eikä kohuilta välttämättä vältytä nytkään.

Tähdistöottelu pelataan 29. tammikuuta Los Angelesissa.