Detroit Red Wingsin huippulupaus Anthony Mantha lähettettiin kauden alussa hakemaan peliminuutteja farmiseura Grand Rapids Griffinsistä yksi pyyntö mukanaan.

– Puhuin Blashin [Detroitin päävalmentaja Jeff Blashill] ja Kennyn [manageri Ken Holland] kanssa ennen kuin lähdin Detroitista. He halusivat minun dominoivan AHL:ää, Mantha kertoi CBS:lle perkjantaina.

Niin 22-vuotias hyökkääjä tekikin. Mantha paukutti kymmeneen AHL-peliin peräti kahdeksan maalia, joiden päälle keräsi myös kaksi syöttöpistettä.

Hyvät suoritukset toivat nyt kutsun takaisin ylös Detroitin NHL-miehistön mukaan. Kauden NHL-debyyttinsä Mantha tekee viikonloppuna Montreal Canadiensia vastaan.

Blashill uskoo, että Mantha voi auttaa maalinteko-ongelmissa olevaa Detroitia.

– Kyse on vain siitä, onko hänen koneensa käynnissä ja voittaako hän kiekontavoittelutilanteita ja kaksinkamppailuja, Bashill totesi.

– Jos hän onnistuu, hänellä tulee olemaan kiekko paljon lavassa. Ja jos hänellä on kiekko paljon lavassa, hän on todella tehokas pelaaja.

Viime kaudella Mantha teki kymmenessä NHL-ottelusa tehot 2+1. Detroit varasi Manthan vuoden 2013 ykköskierroksella numerolla 20.