Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella tunnetaan kovasta suustaan ja suorapuheisuudestaan. Kokenut ja paljon nähnyt valmentaja on myös rehellinen suomalaispuolustaja Markus Nutivaaran suhteen.

Tortorella on antanut nuorelle puolustajalle reilun mahdollisuuden heti kauden alusta asti, mikä on alkanut tuottamaan hedelmää. Nutivaara teki lauantaina kauden avausmaalinsa, kun Columbus kuritti St. Louis Bluesia 8-4 lukemin.

Nutivaaran ohella Columbuksen todellinen onnistuja on ollut niin ikään tulokaskauttaan pelaava puolustaja Zach Werenski, joka on noussut joukkueensa ykköspuolustajaksi.

Tortorella yltyi kehumaan molempia nuoria lupauksia lauantain voiton jälkeen Bluejacketsxtran haastattelussa.

– Heillä molemmilla on itseluottamusta. Jotkut pelaajat ujostelevat ja antavat virheiden pilata oman pelinsä, minkä jälkeen he eivät pysty suorittamaan. En näe sitä samaa näissä kahdessa, Tortorella kehui.

Samalla hän kuitenkin tiedostaa, minkä hinnan nuoret pelaajat maksavat samalla, kun he kehittyvät kokonaisvaltaisiksi pelaajiksi.

– Heillä tulee olemaan vielä virheitä. Heillä tulee olemaan isoja virheitä, Tortorella linjasi.

Kauden parhaimpiin tulokkaisiin kuuluva Werenski kiittelee Tortorellaa saamastaan vastustaa. Tulokaskausi ei ole ikinä helppo erityisesti puolustajille.

– Kaikki joutuvat kulkemaan vaikeita polkuja ja rankkoja vaihtoja, mutta Tortorella ei ole vielä ärähtänyt ja laittanut penkin päähän istumaan. Se antaa minulle paljon itseluottamusta, kun saan pelata omaa peliäni, Werenski kiitteli.

Nutivaaralla ja Werenkillä rooli on kasvanut varsinkin, kun tähtipuolustaja Seth Jones on useamman viikon loukkaantuneena. Werenskillä on puolustajalle huippupisteet 4+8 kasassa 13 ottelun jälkeen. Nutivaaran rooli on pienempi, ja hänellä on nyt kasassa maalin lisäksi yksi syöttöpiste.