Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi on antanut tuomionsa viime viikon varsin puhuttaneeseen tapaukseen.

Perjantaina Mikkelissä pelatussa ottelussa Jukureiden ja Pelicansin välillä kotijoukkueen puolustaja Valtteri Hietanen osui pelin toiseen linjatuomariin aloitustilanteen yhteydessä.

Tämä tulkittiin tuomarin koskemattomuuden rikkomisena ja Hietanen lensi tästä pihalle.

Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva ei sulattanut, vaan hän kävi erittäin kuumana päätöksestä.

Tapaus puhutti kovasti ottelun jälkeen. Nyt tähän julkistettiin kurinpitopäätös:

– Videotallenteelta käy ilmi, että Hietanen lähtee luistelemaan aloituspisteen kaarelta kohti aloituspistettä ja osuus jalallaan selin häneen nähden olevaan linjatuomariin, joka on hetkeä aikaisemmin tiputtanut kiekon jäähän. Linjatuomari on ennen osumahetkeä paikallaan. Linjatuomari kaatuu törmäyksen seurauksena jäähän. Hietanen on kuulemisessa todennut, että hänen huomionsa on ollut kiekossa ja hänen tarkoitus on ollut kiertää linjatuomari. Hietanen on edelleen todennut, ettei hän ole havainnut osuneensa tilanteessa linjatuomariin lainkaan.

– Erotuomarit ovat osa jääkiekko-ottelua ja samanaikaisesti jäällä pelaajien kanssa. Pelaajien tulee kunnioittaa erotuomareita ja välttää kontaktia erotuomariin. Yllättävässä tilanteessa, jossa pelaaja ei pysty välttämään kontaktia erotuomariin, pelaajan tulee vähintäänkin minimoida kontaktin voimakkuus erotuomarin kanssa. Pelitilanne ja linjatuomarin paikallaan oleminen huomioiden, tässä tapauksessa kyse ei ole yllättävästä tilanteesta, joten Hietasen olisi tullut välttää kokonaan osuminen tuomariin. Toisaalta Hietasen osumisessa tuomariin ei ole tarkoituksellisuutta, Liusjärvi käy läpi päätöksessä.

Liusjärvi tuomisi Hietaselle yhden ottelun pelikiellon.

Sen hän kärsi jo lauantaina ottelussa Ilves-Jukurit.