Liigan kaikkien aikojen jäähytilaston ykkösenä keikkuvalle Markus Kankaanperälle on lätkäisty pelikieltoa.

Tämä johtaa juurensa Sportin ja KooKoon väliseen otteluun, missä Kankaanperä taklasi KooKoon sentteriä Josh Greeniä päähän.

– Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan kiekon ollessa KooKoon puolustajalla omalla siniviivalla hakee Green syöttöä vastustajan siniviivan tuntumassa. Samanaikaisesti Sportin painottoman puolen puolustajana oleva Kankaanperä liukuu kohti Greeniä. KooKoon puolustajan syöttö muuttaa matkalla suuntaa ja menee Sportin päätyyn. Greenin lähtiessä luistelemaan kohti Sportin päätyä Kankaanperä taklaa Greeniä sivusta. Green on tilanteessa kiekoton pelaaja, jota ei saa sääntöjen mukaan taklata. Tältä osin kyse on estämisestä, Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi aloittaa kurinpitopäätöksessä.

– Videolta voidaan todeta, että Kankaanperän taklauksessa kontakti tapahtuu pelkästään Greeniä päähän. Pääkontakti ei ole seurausta siitä, että Greenin peliasento muuttuisi viime hetkellä ennen taklausta, joten vastuu kontaktista on yksinomaan Kankaanperällä. Näin ollen kyse on säännössä 124 tarkoitetusta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

– Säännön 124 iii-kohdan mukaan päähän kohdistuneesta taklauksesta tuomitaan ottelurangaistus, kun taklauksella on piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa. Katson, että Kankaanperä on piittaamattomasti vaarantanut kiekottoman vastustajan päähän osuneella taklauksellaan vastustajaa, joten tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus. Rangaistusharkinnassa on otettu huomioon Kankaanperän suorittama taklauksen moitittavuus sekä Kankaanperän kurinpitohistoria. Kankaanperälle on määrätty kolmen edellisen kauden aikana kertaalleen kahdesti pelikieltoa päähän kohdistuneesta taklauksesta ja kerran estämisestä. Tällä perusteella pelikieltoa ankaroitetaan yhdellä ottelulla.

Liusjärvi määräsi lopulta Kankaanperälle kolmen ottelun pelikiellon.

Kankaanperä on pelikiellossa Sportin seuraavissa otteluissa 22.11.2015 Tappara-Sport, 24.11.2016 Sport-KalPa ja 26.11.2016 Kärpät-Sport.

36-vuotias on koonnut urallaan 896 liigaottelussa peräti 1869 jäähyminuuttia. Tälle kaudelle niitä on tullut 19 ottelussa 87.