SAT%-tilasto, tunnetummin Corsi, mittaa pelaajan jäällä ollessa laukaisuyritysten suhdetta hyökkäys- ja puolustuspäässä tasakentällisin. Prosenttiluku kertoo laukaisuyrityksistä hyökkäyspäässä. Laukaisuyrityksiksi lasketaan mukaan myös blokatut ja ohi menneet laukaukset.

Mitä suurempi luku, sitä useammin laukauksia tulee pelaajan ollessa hyökkäyspäässä. Usein puhutaan, että eliittipelaajalla SAT%-lukeman pitää olla vähintään 55. Eli käytännössä ottelussa tapahtuneista sadasta laukaisuyrityksestä 55 tapahtuu pelaajan hyökätessä.

Vähintään kymmenen ottelua pelanneiden pelaajien kolmen kärkenä on koko Bostonin ykkösketju Brad MarchandPatrice BergeronDavid Pastrnak. Jokaisen prosenttiluku on yli 60, mikä kertoo ketjun toimivuudesta. Ketjun laiturit ovat saaneet muutettua laukaisuyritykset myös tehoiksi: Pastrnak on maalipörssin jaetulla toisella sijalla ja Marchand pistepörssin jaetulla yhdeksännellä sijalla.

Bostonin kolmikon lukujen arvoa nostaa myös se, että ketju joutuu usein pelaamaan vastustajan parhaita puolustajia vastaan.

Ketju on tilastoissa omaa luokkaansa, sillä seuraavat oman joukkueensa ykkösketjun pelaajat ovat Anze Kopitar, Sidney Crosby ja Corey Perry. Heillä kaikilla SAT%-luku on 57:n ja 58:n välissä.

Toisessa päässä tilastoa ”kärkipaikkaa” pitää Toronton Ben Smith. Hänen SAT%-lukemansa on 36.96, mikä kertoo, että kaikista laukaisuyrityksistä hieman yli 63% tulee Smithin ollessa kentällä Toronton päähän.

Joukkueista paras SAT%-lukema on yllättäen pudotuspelipaikkojen ulkopuolella olevalla Los Angelesilla, 54.40. Kolmen kärjessä ovat lisäksi St. Louis ja Boston.

Liigan huonoin lukema on Detroitilla, 45.30. Ylisuorittanein joukkue tilaston perusteella on New York Rangers, jonka lukema on ainoastaan 47.87. Rangers on tehnyt alkukaudella eniten maaleja liigassa ja päästänyt kahdeksanneksi vähiten. Oletettavissa onkin, että joukkueen meno tasoittuu, mikäli suurin osa laukaisuyrityksistä tulee jatkossakin Rangersin puolustusalueella.

Lähde: NHL.com