Jonathan Marchessault, 25, sai elämänsä tilaisuuden, kun Jonathan Huberdeau loukkaantui ennen kauden alkua. Floridan tehokkain pelaaja puhui SuomiKiekko-sivustolle pelaamisesta Florida Panthersin ykkösketjussa Aleksander Barkovin ja Jaromir Jagrin rinnalla.

Marchessault on Floridan paras pistemies. 17 ottelussa on syntynyt kahdeksan maalia ja kuusi syöttöä.

Tämä kausi on alkanut vauhdilla ja tästä on tulossa läpimurtokautesi. Mikä on saanut tehot räjähtämään?

Yritän antaa kaikkeni joka ilta ja tuoda paras yritykseni kaukaloon ilta toisensa jälkeen. Sen lisäksi Sasha ja Jagr tekevät maalinteon helpoksi. Pitää vaan olla valmiina ja maila jäässä koko ajan, sillä syöttöjä voi milloin tahansa ja melkein mistä tahansa.

Miltä Floridan ykkösketjussa pelaaminen Barkovin, 21, ja ikinuoren Jagrin, 44, rinnalla on maistunut?

He ovat käsittämättömän hyviä pelaajia ja he tekevät pelaamisesta tosi helppoa. He puhuvat ja auttavat koko ajan, enkä voisi olla onnellisempi päästessäni pelaamaan heidän kanssaan.

Kun näet Jagrin pukukopissa laittamassa varusteita päälle, mitä ajattelet?

Hän on käsittämättömän hyvä ja hänen uransa on aivan uskomaton. On hienoa saada olla siinä mukana. Jokaisen pitäisi ottaa takatukasta mallia. Tunnen itseni etuoikeutetuksi saadessani oppia hänen kaltaiselta supertähdeltä.

Kuinka tyytyväinen olet joukkueen suoritukseen alkukaudella?

Peli on liian ailahtelevaa. Meidän pitää pystyä pelaamaan tasaisemmin. On ollut jokusia pelejä, joissa olemme päästäneet hyvän alun jälkeen voiton luistamaan käsistämme kolmannessa erässä, kun olemme lopettaneet kunnollisen työnteon.

Jussi Jokinen oli loukkaantuneena jokusia pelejä. Kuinka tärkeä hän on joukkueelle?

Todella tärkeä! Hän pystyy pelaamaan ylivoimaa, alivoimaa ja muita erikoistilanteita. Hän on todella fiksu pelaaja ja varmasti yksi liigan parhaista joka paikan höylistä. Hyvä, että hän on taas mukana.