Rauman Lukko vahvistaa maalivahtiosastoaan tshekkiläisellä Jakub Stepanekilla.

30-vuotias maalivahti siirtyy Lukkoon loppukauden 2016-17 kattavalla sopimuksella Tshekin liigan HC Dynamo Pardubicesta.

Pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalon mukaan Stepanek tuo tärkeää kokemusta raumalaisten maalivahtiosastolle.

– Päädyimme siihen ratkaisuun, että haluamme tuoda kokemusta maalivahtiosastollemme. Kyseessä on kansainvälisen tason maalivahti, joka on pelannut Euroopan huippuliigoissa kuten KHL:ssä ja Sveitsin NLA:ssa sekä ollut mukana Tshekin maajoukkueessa niin MM-kisoissa kuin olympialaisissakin. Viime kaudella hän torjui SC Bernin Sveitsin liigan mestaruuteen, joten hänellä on allaan huippukausi huippusarjassa, Vanhatalo sanoo tiedotteessa.

189-senttinen ja 75-kiloinen maalivahti siirtyi kotimaansa pääsarjasta KHL:n SKA Pietariin kaudeksi 2010-11, kaksi kautta myöhemmin miehen ura jatkui HC Lev Prahan kautta Severstal Tserepovetsissa. Stepanek torjui tserepovetsilaisten maalilla kaiken kaikkiaan reilut kaksi kautta, ennen viime kauden siirtoaan SC Berniin. Bernissä Stepanek johdatti torjunnoillaan uuden seuransa lopulta aina Sveitsin liigan mestaruuteen asti.

Stepanekilla on rutkasti kokemusta myös Tshekin maajoukkueesta, sillä hän oli mukana voittamassa vuoden 2010 MM-kultaa, jonka lisäksi hänellä on palkintokaapissaan MM-pronssimitalit vuosilta 2011 ja 2012.

Päävalmentaja Juha Vuori korostaakin uuden suojattinsa kokemusskaalaa niin sarja- kuin maajoukkueympyröistä.

– Stepanekin kaltainen kansainvälisesti rutinoitunut kaveri tuo koko joukkueeseen rutkasti lisää kokemusta. Hän on pelannut paljon kansainvälisiä pelejä maajoukkueen paidassa ja useamman kauden Euroopan huipulla, joten kyseessä on sellainen pelaaja, joka on ollut monessa mukana, hän on nähnyt ja saavuttanut urallaan paljon, Vuori toteaa.

Jakub Stepanekin lopulliset matkasuunnitelmat varmistuvat lähiaikoina, mutta alustavasti hänen odotetaan saapuvan Raumalle sunnuntaina.