NHL-seura Columbus Blue Jacketsin harjoitusleirillä erityisesti yksi nimi on nostanut kulmakarvoja kiinnostuksen osalta ylös.

Suomalaispuolustaja Markus Nutivaara on antanut faneille mielenkiintoisia näyttöjä osaamisestaan.

Vielä viime kaudella aivan Liigan parhaisiin kiekollisiin pakkeihin kuulunut Nutivaara vaihtoi Oulun ja Kärpät Columbukseen ja Blue Jacketsiin, missä hän aloittelee uraansa rapakon takana.

Aivan tarkkaan Nutivaaran pelityyliä ei tiedetty ja esimerkiksi hänen ottamat riskit kiekollisessa pelaamisessa ovat aiheuttaneet monenlaisia reaktioita.

– Joskus hän ei ymmärrä, Nutivaara sanoi hymyillen Columbus Dispatchille siitä, miten Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella ajattelee hänen pelaamisestaan.

– Saan kuulla paljon huutamista, mutta hän antaa minulle mahdollisuuksia.

22-vuotiaan puolustajan pelityyli ei ole aivan tavallinen nuoren pelaajan tapa toimia. Nutivaara rakentaa pelinsä vahvaan kiekkokontrolliin, jossa hän pyrkii aivan korostetun väkevästi rakentamaan peliä.

Joskus se on dynaamista, joskus mukaan mahtuu virheitä.

Tortorella on kuitenkin omalla tavallaan alkanut ostaa Nutivaaran tekemisiä, sillä esimerkiksi sunnuntaina harjoitusottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan Nutivaara pelasi koko joukkueesta eniten (yli 26 minuuttia) ja hän kantoi isoa vastuuta myös ylivoimalla.

– Hän on yksi pelaajista, joita tarkkailemme, koska hänellä on taitoa ja hän pystyy luistelemaan. Ja (pelinteko) on sellaista, mitä ei vain voi opettaa. Nuo kaverit tekevät virheen yhdessä vaihdossa, menevät takaisin ja yrittävät tehdä saman tempun uudelleen. Ei sellaista voi opettaa. Se on persoonasta kiinni, Tortorella kehaisee.

– Yleisö ja jotkut valmentajista tykkäävät kun ottaa riskejä. Mutta jos teet virheitä, niistä pitää oppia, Nutivaara itse painottaa.

Suomalaispakin kausi alkaa todennäköisesti AHL:n puolelta, sillä NHL:ään Blue Jacketsilla on jo valmiiksi tunkua nuorten pakkien osalta. Näistä jenkkipuolustaja Zach Werenski ottanee paikan Blue Jacketsin puolustuskuusikosta kauden alkumetreillä.