Winnipeg Jetsin riveissä heti NHL-debyytissään maalinteossa onnistunut Patrik Laine keräsi paljon huomiota Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä.

Lainetta ennen ykkösenä varattu Auston Matthews oli napauttanut keskiviikon ja torstain välisenä yönä peräti neljä maalia ja myös Jesse Puljujärvi oli iskenyt ensimmäisen maalinsa NHL-debyytissään.

Sitten odoteltiin Laineen vastausta.

– Harjoitusotteluissa hän jäi hieman pimentoon. Hänellä on taitoa, mutta hänen pitää tehdä pikkuisen enemmän töitä rouhimisen puolella, Laineen sentteri Mathieu Perreault sanoi kehityskohdista Winnipeg Sunille.

– Hänen täytyy oppia se nopeasti. Minunkin piti, Perreault jatkoi.

Mutta yksi maali muutti kaiken. Laine toi Jetsin maalin päähän kolmannessa erässä Carolina Hurricanesia vastaan jäätävällä rannelaukauksella.

– Kun hän sai sen sisään, siitä se lähti. Ei ollut kyse vain niistä paikoista, mitä hän rakenteli, hän voitti myös kaikki kaksinkamppailut. Hän oli todellinen voimapesäke siellä, Jetsin kapteeni Blake Wheeler sanoi.

Yhteensä avausottelussa Laine kokosi kasaan tehot 1+1.

Jetsin seuraava ottelu on ohjelmassa lauantaina, kun vastaan asettuu Mikko Koivun, Mikael Granlundin, Teemu Pulkkisen ja Erik Haulan edustama Minnesota Wild.