Winnipeg Jetsin riveissä Patrik Laine onnistui maalinteossa heti NHL-uransa avausottelussa.

Laine toi Jetsin maalin päähän kolmannessa erässä ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan.

Suomalaislaiturin tiukka kuti upposi kaukalon vasemmalta puolelta Hurricanesin reppuun ja hieno tarina oli valmis.

– Aivan mahtava fiilis tuli siitä. Sitä ei kuitenkaan tee ensimmäistä NHL-maaliaan kuin kerran. Oli mukava saada se heti ensimmäisessä ottelussa. Tunnelma ja kaikki muu oli aivan mahtavaa tuolla, Laine mietti pelin jälkeen Jetsin verkkosivujen videolla.

Ylpeänä Laineen ensimmäistä NHL-maalia olivat todistamassa muun muassa Laineen vanhemmat.

– Tiesin missä he istuivat, mutta yritin, että en liikoja sinne päin katsele. Se oli varmasti hieno hetki myös heille nähdä, kun heidän poika iskee ensimmäisen NHL-maalinsa. Oli mukavaa, että perheenjäseneni olivat paikan päällä ja näkivät ensimmäisen NHL-otteluni.

Jetsin kiri oli ehtinyt alkaa jo ennen Laineen maalia. Hurricanes oli siirtynyt Victor Raskin maalilla 4-1-johtoon, mutta perään alivoimalla Jetsin kapteeni Blake Wheeler iski kavennuksen.

– Wheeler sai sen alivoimamaalin, mikä oli erittäin tärkeä joukkueelle. Sen jälkeen lähdimme oikeaan suuntaan. Sen jälkeen onnistuimme ja pystyimme iskemään ne tarvittavat kaksi maalia siihen erän loppuun.

Maalinsa lisäksi Laine nappasi syöttöpisteen Mathieu Perreaultin 4-4-tasoitusmaaliin.

Lopulta jatkoajalla Jets-kapteeni Wheeler alusti Mark Scheifelen ratkaisumaalin, minkä myötä Jets vei kamppailun nimiinsä lukemin 5-4.