Edmonton Oilersissa suomalaislupauksen Jesse Puljujärven tilanne herättää kovasti kiinnostusta.

Kesällä neljännellä vuorolla varatun Puljujärven kohdalla sekä NHL:ssä aloittaminen että AHL:ään laittaminen ovat edelleen vaihtoehtoja.

– Hän on edelleen mukanamme. Teemme päätöksiä ensinnäkin niin, että mikä on parasta joukkueelle, kun haemme voittoja ja toiseksi mikä on parasta hänen kehitykselleen, Oilersin päävalmentaja Todd McLellan sanoi maanantaina.

– Hänellä on ollut erittäin hyviä päiviä kanssamme ja sitten on ollut keskivertopäiviä. 18-vuotiaana se yleensä menee niin, McLellan jatkoi.

Mutta kehitystä Oilersin luotsi on nähnty.

– Hänestä on tullut ärhäkkäämpi joka päivä. Hän on ollut enemmän kiekossa koko ajan niin harjoituksissa kuin peleissä. Toki siellä on ollut joukossa kiekonmenetyksiä, esimerkiksi viime pelissä, mihin hän tai mihin me emme ole olleet tyytyväisiä. Mutta minulle hän näyttää koko ajan itsevarmemmalta.

Aivan mitenkään kovin lopullista päätöstä Oilersin ei tarvitse tässä vaiheessa Puljujärven kanssa tehdä, sillä uudistuneilla säännöillä ensimmäisen kierroksen varaukset voi laittaa AHL:ään, vaikka he olisivat alle 20-vuotiaita.

– Se etu meillä on, että voimme peluuttaa häntä AHL:ssä, jos niin päätämme. Hänen ei tarvitse lähteä tästä suoraan junioreihin. Mutta tällä hetkellä hän on mukanamme ja yritämme jatkaa täällä kehitystyötä, McLellan summasi tilanteen.

NHL-kausi starttaa Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Suomessa NHL-ottelut näet Viasatilta ja Viaplay-palvelusta.