OULU. Alkukaudella ailahtelevasti pelannut Kärpät kohtasi lauantaina kotiottelussa JYPin, ennen kuin molemmat joukkueet siirtyivät maajoukkuetauon pariin.

JYP oli pelannut perjantaina kovan kamppailun kotonaan Jukureita vastaan, kun taas Kärpillä edellinen ottelu oli torstailta.

Tämä ei ainakaan näkynyt siinä, että JYP olisi ollut väsyneempi.

Kotijoukkueen Kärppien pelillinen ilme oli todella murheellinen pitkän pätkän illan kamppailussa.

Jos sen pelistä olisi yrittänyt kaivaa kehuttavaa, olisi pitänyt etsiä aavistuksen verran isompaa suurennuslasia kaupan hyllyltä.

– Eihän se ihan riitä, jos me vajaat kymmenen minuuttia pelataan. Ja siinä olivat mukana vielä kolmannen erän viimeiset minuutit. Kyllä siinä sietääkin hävetä, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen summasi.

Suikkanen viittasi perään siihen, miten Kärpillä alla oli kaksi kovaa taistelua alkuviikosta vieraskiertueella, missä Kärpät antoi Suikkasen mukaan ”kaikkensa”.

– Ei sitten näköjään riittänyt tänne viikon kolmanteen peliin enää jänne pelaamaan tätä peliä.

JYPin leiriin pisteet puolestaan maistuivat, varsinkin kun ne ovat ehtineet olla tiukassa kauden ensimmäisellä pätkällä.

– Erittäin tyytyväinen olen joukkueen tekemiseen, JYP-luotsi Marko Virtanen iloitsi 3-1-voiton jälkeen.

– Vastassa oli hyvä ja kova joukkue, eikä vieraskentältä ole koskaan helppo saada pisteitä. Hyvä suoritus, todella tyytyväinen olen joukkueeseen.

Lopussa Kärpät yritti kiriä, mutta sille paha takaisku tuli Mikko Lehtosen ikävähkön tempun myötä. Lehtonen tuli lujaa tilanteeseen ja hänen taklauksensa osui suoraan JYPin Valtteri Hotakaista päähän.

Lehtonen sai tilanteesta 2+10-minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta, vaikka ulosajokin olisi ollut paikallaan.

– Ei ole mun tehtävä arvioida, mutta hyvä että tuosta tuli merkintä (tilanne meni eteenpäin päävideotuomarille). Muut sitten päättävät, että mitä siitä tulee, Virtanen kommentoi taklausta, jatkaen siitä, mitä seurauksia taklauksella oli.

– En ole lääkäri, mutta pihallahan se siitä oli.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen