Ilta-Sanomien mukaan Liiga on tekemässä vähemmän yllättävän ratkaisun.

Sen tietojen mukaan sarjaan ollaan nostamassa mukaan ensi kaudelle tällä hetkellä Mestiksessä pelaavaa Espoo Unitedia.

Näin joukkuemäärä olisi ensi kaudella 16. Se ei sinänsä olisi mikään erityisen poikkeava tilanne, sillä jo tällä kaudella Liigassa piti olla mukana 16 joukkuetta. Blues kuitenkin ajautui konkurssiin ja joutui luopumaan paikastaan.

Sen tilalle Espooseen perustettiin Jussi Salonojan johtama United, jolle myönnettiin poikkeuksellisesti suoraan paikka Mestiksestä.

Nyt seura ollaan kiikuttamassa hyvin äkkipikaa Liigaan.

Tälle päätökselle vastahakoisuutta tuskin Ilta-Sanomien mukaan tulee, sillä esimerkiksi HIFK:ssa ollaan hyvin pettyneitä siihen, miten pääkaupunkiseuralla on tällä hetkellä vain yksi seura mukana pelaamassa.

Taustalla on myös se, että SM-liiga Oy:n säännöissä lukee kohta, jonka mukaan sarjaan voi nousta niin sanotulla villillä kortilla, mikäli hakija täyttää tarvittavat kriteerit. Sääntö on räätälöity KHL-seura Jokerien mahdollista liigapaluuta varten, mutta se suo nousumahdollisuuden kaikille muillekin potentiaalisille hakijoille. Liigapaikasta päättää aina erillinen lisenssikomitea, joka jo viime syksynä liputti 16 joukkueen puolesta.

Ilta-Sanomien alkuperäinen juttu löytyy täältä.