© Kuva: Getty Images

World Cupin erityispiirre ihmetyttää Aleksandr Ovetshkinia – ”Olisi täysin erilainen turnaus”

World Cupin ajankohta askarruttaa Venäjän tähtihyökkääjä Aleksandr Ovetshkinia.

Venäjän taival World Cupissa päättyi välieriin Kanadaa vastaan. Vaahterpaidat ottivat punakoneesta hallitun 5-3-voiton.

Ovethskin kertoi TSN:lle, että huipputurnauksessa pelaaminen ennen sarjakauden alkua oli outoa.

– Se olisi täysin erilainen turnaus, jos se järjestettäisiin kauden aikana eikä ennen kauden alkua, kun kaikki eivät ole kunnossa. Kukaan ei ole ollut tässä tilanteessa aiemmin, Ovetshkin ihmetteli.

Kanada on tiukasti kiinni World Cupin voitossa. Se kaatoi avausfinaalissa Euroopan joukkueen 3-1. Mestaruus on katkolla torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa. Ennakkostudio otteluun alkaa Viasatilla ja Viaplayssa klo 2.30.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!

  • HerraMirandos

    Ei se Venäjän menestys ”kaikki parhaat-olympialaisissakaa”n (yht 5 kertaa 1998 alkaen) ole ollut kummoinen (0 mestaruuta), vaikka ko. turnaus on pelattu keskellä pelikautta.

    Ei silti, olen samaa mieltä, että optimiratkaisu olisi, jos huipputurnaukset pelattaisiin kauden aikana tai lopuksi. Tosin NHL:n takia pitäisi kisata joskus juhannuksena ja loppukaudesta monet pelaajat muutenkin valittavat olevansa uupuneita/raajarikkoja pitkän kauden jälkeen. Taitaa olla tuo olympiaturnaus paras turnaus, jos NHL vaan suostuu jatkossakin taukoon ko. ajaksi. Jos ei, niin sitten ollan taas ”SkodaCup”-tunnelmissa.

    • Jari Hämäläinen

      Vahvasti epäilen että NHL haluaisi pitää taukoja keskellä kautta jonkun olumpiahöntsyjen vuoksi. Seurojen omistajat eivät halua kantaa riskiä, että heidän kalliit pelaajansa voisivat loukkaantua maajoukkuetehtävissä ja toisaalta IIHF:lla ei ole varaa maksaa pelaajien matkoja ja ennenkaikkea vakuutuksia olumpiahöntsyjen ajalle.