HELSINKI. Leijonien World Cup -joukkueeseen valittu ja turnaukseen isosta roolista lähtevän Patrik Laineen viime kausi oli mainio.

Tuli mestaruus Liigassa Tapparan kanssa, MM-hopeaa Leijonien mukana Venäjällä ja Nuorten MM-kultaa kotikisoista Helsingistä.

Keväällä Laine joutui myös kovan pilailun kohteeksi, mikä paljastui Harri Pirisen kirjoittamassa uutuuskirjassa Nuorten jääkiekon maailmanmestarit 2016 (Minerva).

– Joku vuoti numeroni faneille, ja tuli sellaiset 627 viestiä päivässä. Siihen leikkiin en lähtenyt ollenkaan, Laine kertoo kirjassa.

Tarkalleen tapaus sattui kevään miesten MM-kisojen aikana.

– Silloin rupesi tulemaan viestejä kaikennäköisiltä tyypeiltä. Ilmeisesti kyseinen henkilö, kuka sen (numeron) jakoi, oli vissiin ”vahingossa” sen jakanut. Niin mulle sanottiin, Laine muistelee tapahtunutta SuomiKiekko-sivustolle.

– Joo.. sen seurauksena joutui sitten numeron vaihtamaan ja pistämään sen salaiseksi. Katsotaan nyt, joskus se pilkka osuu omaan nilkkaan. Sitten näkee, että mitä kyseinen herra tuumaa siitä, Laine mietiskelee mahdollista pientä näpäytystä takaisin päin paljastamatta jäynän kapellimestaria.

Nuorten Leijonien taival MM-kisoissa oli upea ja kirja on Laineen mielestä ”varmasti hyvä”.

Ongelma vain on se, että:

– En mä oikein ole kirjamiehiä. Hyvä että juuri ja juuri tekstarit pystyn lukemaan. En oikein jaksa muuten lukea.

– Vaikka toki mielenkiintoista on kuulla muidenkin pelaajien tarinoita siitä matkasta.

Kirjassa käydään läpi taivalta aina huhtikuusta 2014 lähtien, milloin Ruotsi oli nuijinut alle 18-vuotiaiden MM-kisojen puolivälierissä Suomen peräti 10-0. Sieltä matka eteni aina tämän vuoden ensimmäisiin päiviin, milloin huuma Nuorten Leijonien ympärillä oli melkoista luokkaa.

Kirja ilmestyy 8.9.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen