Etelä-Koreassa alkuvuodesta 2018 järjestettäviä olympialaisia varten useampi maa karsii tällä hetkellä paikasta olympiakarsinnoissa.

Näiden mukana on Slovenia, joka sai karsintoihin mukaansa NHL-supertähden Anze Kopitarin.

World Cupissa Euroopan joukkueessa mukana oleva Kopitar pisti heti tiukan show’n pystyyn, kun Slovenia kohtasi avausottelussa Puolan.

Kopitar täräyttti hattutempun Slovenian 6-1-voitossa.

Perjantaina Slovakialle tulee jo huomattavasti kovempi vastustaja, kun se kohtaa Tanskan. Samassa lohkossa Slovenian, Tanskan ja Puolan lisäksi on myös karsintaturnauksen isäntämaa Valko-Venäjä. Lohkosta paras etenee mukaan olympialaisiin.

Muissa karsintalohkoissa mukana ovat Saksa, Latvia, Itävalta ja Japani (lohko E), Ranska, Italia, Norja ja Kazakstan (lohko F).

Jo valmiiksi turnauksessa mukana ovat rankingin perusteella Kanada, Venäjä, Ruotsi, Suomi, USA, Tshekki, Sveitsi, Slovakia ja olympiaturnauksen isäntämaa Etelä-Korea.

Se, että ovatko NHL-pelaajat mukana turnauksessa, on edelleen avoinna. Monet lähteet ovat siinä uskossa, että NHL-pelaajia ei tulla turnauksessa näkemään. Päätöksiä tästä tullaan todennäköisesti kuulemaan tämän kauden aikana.