NHL-seura Calgary Flamesin hyökkääjä Johnny Gaudreau on yhä ilman sopimusta, vaikka tuleva kausi lähestyy ja esimerkiksi World Cup on pian liikkeellä.

Gaudreau on rajoitettu vapaa agentti, eli Flamesilla on oikeudet häneen.

23-vuotiaan laiturin tilanne on siinä mielessä erikoinen, että vaikka hän on rajoitettu vapaa agentti, ei hän ollut pelannut tarpeeksi pelejä NHL:ssä, jotta hän olisi voinut hakeutua kesällä välimieskäsittelyyn jatkosopimuksen osalta.

Sitä varten pelaaja tarvitsee kolmen vuoden ammattilaiskokemuksen. Gaudreau pelasi yhden NHL-ottelun jo kaudella 2013-2014, mutta hän ei saanut kyseisestä kaudesta yhtä vuotta kiintiöön, missä on oltava kolme vuotta täynnä, jotta kriteerit täyttyvät välimieskäsittelyn osalta.

Toisaalta taas tilanne on Flamesille turvallinen, sillä Gaudreaulle ei voi tehdä TSN:n toimittajan Bob McKenzien mukaan offer sheetiä, eli sopimustarjousta jonkun muun seuran toimesta.

Seuralla ja Gaudreaun leirillä on tällä hetkellä selkeä näkemysero jatkosopimuksen osalta.

Calgary Sunin toimittajan Eric Francisin mukaan Gaudreaun agentti Lewis Gross olisi asettanut hintalapuksi 8 miljoonaa dollaria kaudesta.

Flames puolestaan olisi Sunin tietojen mukaan tarjoamassa noin 6,3-6,75 miljoonaa dollaria Gaudreaulle. Nämä summat pohjautuvat Sean Monahanin (6,375 miljoonaa) ja Mark Giodarnon (6,75 miljoonaa) jatkopesteistä.

Kahdella ensimmäisellä täydellä NHL-kaudella Gaudreau on ollut heti Flamesin avainpelaajia. Viime kaudella hän iski 79 runkosarjaotteluun tehot 30+48=78.

Nyt Gaudreau on mukana Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden joukkueessa World Cupissa. Kyseinen kokoelmajoukkue on Leijonien avausvastustaja tämän kuun 18. päivänä.