JYPiä pidettiin kauteen lähdettäessä isona mestarisuosikkina, mutta sen startti kauteen on ollut melkoisen nihkeä.

Pisteitä se on kohtuullisesti pystynyt kasaamaan kokoon, mutta voitot ovat olleet harvassa.

Niitä on nimittäin kuuden kierroksen jälkeen vain yksi.

Tuorein tappio tuli Turussa, missä sille peikkoina toimi nouseva nimi Patrik Virta. Tehot 1+1 TPS:lle naputtanut Virta ratkaisi 3-2-voiton jatkoajalla turkulaisseuralle.

Kauden alkuun viiteen otteluun 20-vuotias Virta on nakuttanut jo tehot 2+4=6.

Jos JYP on ollut hieman vaikeuksissa, samaa voi sanoa Kärpistä.

Se nimittäin hävisi jälleen ja nyt vieläpä tylysti, kun sillä vastassa oli hallitseva liigamestari Tappara.

Sitä kurittamassa oli Virtaan verrattuna enemmän tutumpi nimi, Veli-Matti Savinainen, joka napautti hattutempun oululaisten verkkoon.

Tappara vei kamppailun nimiinsä 5-1. Kärpillä viidestä ottelusta koossa on vain yksi voitto ja yhteensä 4 pistettä.

Helsingissä IFK teki melkoisen nousun KalPaa vastaan. Sarjakärjestä kierrokselle lähtenyt KalPa johti kamppailua vielä kolmannen erän lopussa, mutta Miro Karjalainen tasoitti pelin liigauransa avausmaalilla ja vain kahta sekuntia ennen kolmannen erän loppua Thomas Nykopp ohjasi 2-1-voittomaalin.

Hämeenlinnassa Lukko puolestaan otti kauden avausvoittonsa. Tyylillä ottikin, sillä se kuritti HPK:ta peräti 5-1. Tehomiehenä Lukolle toimi Valentin Claireaux, jolle merkattiin tehot 0+3.