NHL-seura Winnipeg Jets on tällä hetkellä kovassa paikassa, sillä sen nuori puolustaja Jacob Trouba pyysi treidiä.

Tämän päräytti ilmoille Trouban agentti Kurt Overhardt, joka avasi TSN:n Hustler & Lawless -ohjelmassa taustoja tapaukselle.

Iso syy pyynnön takana on yksinkertainen:

Rooli.

Overhardt ja Trouban leiri eivät näe, että Trouba saisi tarpeeksi isoa vastuuta Jetsin puolustuksessa, missä hänen paikallaan puolustuksessa peliajasta on taistelemassa myös Dustin Byfuglien ja Tyler Myers.

– Tällä ei ole mitään tekemistä rahan kanssa, Overhardt vastasi.

– Eikä tämä ole mikään juuri nyt kehittynyt tapaus.

Jo aiemmin Overhardt julkaisi syitä, joille hän antoi nyt taustoja.

– Hänen asiakkaansa ja Jetsin välillä ei ole ollut sopimusneuvotteluja viime kuukausien aikana. Tilanne ei riity rahaan, se on täysin sitä, että asiakas haluaa mahdollisuuden realisoida potentiaalinsa oikealla puolella pelaavana NHL-puolustajana.

– Jetsille voi antaa kunniaa siitä, että heillä on kaksi muuta mainiota sillä paikalla pelaavaa puolustajaa ja asiakaamme yksinkertaisesti haluaa saada isomman roolin. Kun tietää faktat tällä hetkellä kyseisellä pelipaikalla, uskomme, että molemmille osapuolille olisi parempi tavoitella treidiä.

Overhardt myös mainitsi, että lukuisat joukkueet haluaisivat mielellään Trouban oikeudet haltuunsa ja voisivat antaa hänelle sellaisen mahdollisuuden, mitä hän hakee.

Haastavaksi tilanteen tekee se, että NHL-kausi on pian alkamassa. Liikkeitä tapauksen suhteen pitäisikin tehdä nopeasti, sillä esimerkiksi tällä hetkellä Trouba on rajoitettu vapaa agentti, RFA, eli hän on ilman sopimusta.