Detroit Red Wingsin organisaatioon kuuluvan suomalaislupauksen Vili Saarijärven pelit ovat jatkumassa Kanadan juniorisarjojen puolella.

Saarijärvi, joka oli isoja lenkkejä Nuorten Leijonien riveissä MM-kotikisoissa, pelasi viime kauden Flint Firebirdsin riveissä, mutta OHL:ssä hänet treidattiin Mississauga Steelheadsiin.

Se sopi hyvin Red Wingsille, varsinkin kun Flintissä viime kausi sisälsi melkoisia kohuja valmentajien erottamisten ja omistajasekoiluiden osalta.

– Voisimme siirtää hänet ylemmäs (ammattilaistasolle), mutta realistisesti, jos miettii millainen hän on pelaajana ja mitä hänen pitää kehittää, on mainiota, että hän menee Mississaugaan ja yrittää siellä olla vielä enemmän dominoiva pelaaja kyseisessä liigassa, Red Wingsin apulais-GM Ryan Martin sanoi Detroit Free Pressille.

– Hän tulee meidän leirille ja katsomme siellä, että miten hän pärjää esimerkiksi AHL-seuramme Grand Rapidsin puolustajia vastaan vertaillessa. Mutta paras paikka hänelle on viettää vielä vuosi OHL:ssä, Martin jatkoi.

Red Wingsin johto oli tutkailemassa lupauksiaan ja muun muassa Saarijärveä Plymouthissa turnauksessa, mihin myös Nuoret Leijonat osallistuivat.

Turnauksessa Saarijärvi kärsi pienistä vaivoista.

– Se on jotain pientä. Itse turnauksessa Suomi ei aloittanut hyvin, mutta he paransivat viime päivinä. Vili näytti hyvältä ja hän oli mainio muun muassa ylivoimalla, Martin sanoi.

Leikkaukseen Martin ei usko Saarijärven päätyvän.

Seitsemässä ottelussa nuorten MM-kisoissa, mitkä päättyivät Suomen kultajuhliin, Saarijärvelle merkattiin tehot 0+4. Flintissä ja OHL:ssä Saarijärvi puolestaan iski 59 runkosarjaotteluun tehot 12+31=43.