NHL:ssä myös tänä kesänä moni pelaaja oli hakeutunut välimieskäsittelyyn jatkosopimuksen osalta, mutta kovin moni ei sinne NHL-seurojen kanssa ole ehtinyt päätyä.

Yhtä poikkeusta lukuunottamatta sopu jatkosta on löytynyt ennen kuin itse käsittely osapuolten välillä on alkanut.

Nyt kuitenkin kesän ensimmäinen tapaus tuli vastaan, sillä Colorado Avalanche ja sen kovan luokan pakki Tyson Barrie eivät löytäneet sopua jatkosta ennen käsittelyn alkua.

– (Tyson) Barrien välimieskäsittelyn kuuleminen on alkanut Torontossa. Elizabeth Neumeier toimii välimiehenä, toimittaja Terry Frei julisti Twitterissä.

Osapuolet voivat kuitenkin tehdä jatkosopimuksen vielä ennen itse päätöksen antoa, joka tapahtuu 48 tunnin päästä käsittelyn alkamisesta.

Neutraali välimies, eli tässä tapauksessa Neumeier, kuuntelee osapuolien näkemykset jatkosopimuksesta ja tekee lopulta ehdotelman, joka on joko yhden tai kahden vuoden mittainen.

Tämän seuran pitää siinä vaiheessa hyväksyä tai muuten pelaajasta tulee rajoittamaton vapaa agentti.

Ennen käsittelyä Sportnetsin toimittaja Elliotte Friedman kertoi Barrien hakevan 6 miljoonan dollarin vuosituloja yhden vuoden mittaiselle sopimukselle. Tähän Avalanchen näkemys on 4 miljoonaa dollaria. Kahden vuoden mittaiselle jatkolle Avalanche on laittamassa 4,25 miljoonaa dollaria haisemaan per vuosi.

Barrie on ollut erittäin tehokas ja lopulta tasainen kiekollinen puolustaja pisteiden valossa viime vuosien aikana. Toissa kaudella hän iski 53 (12+41) ja tuoreimmalla kaudella 49 (13+36) tehopistettä.