NHL:ssä halutun lupauksen Jimmy Veseyn kohtalolle tulee lisäselvyyttä elokuun puolessa välissä, kun hänen oikeudet Buffalo Sabresin kanssa purkautuvat.

Veseyn leiri ei ole ollut halukas tekemään NHL-sopimusta Sabresiin, vaan katseet ovat olleet muualla.

Potentiaaliseksi kohteeksi on noussut vahvasti New York Rangersin lisäksi Chicago Blackhawks, jolla saattaa olla tarjolla melkoisen houkutteleva paikka 23-vuotiaalle laiturille.

Nimittäin supertähden Jonathan Toewsin ketjukaverina.

Blackhawks joutui luopumaan jälleen kovista nimistä kesällä ja se pystynee hyvin todennäköisesti houkuttelemaan Veseytä itselleen ison roolin pelaajaksi.

– Chicago tulee olemaan yksi joukkue, jonka kanssa haluamme keskustella elokuun 15. päivä, Veseyn agentti Peter Donatelli sanoi The Athleticin toimittajalle Scott Powersille.

– He ovat listalla, mutta se ei tarkoita sitä, että he olisivat jonkun muun edellä. Tällä hetkellä hänellä ei ole mitään hajua, että minne hän on menossa. Se on kuitenkin joukkueista kiinni, että miten he houkuttelevat häntä. On enemmänkin niin, että nyt kuuntelemme mitä seurat sanovat kuin niin, että mitä me sanomme, Donatelli jatkoi.

Viime kaudella Vesey valittiin yliopistosarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi ja hän voitti arvostetun Hobey Baker Awardin.

Harvardin yliopistojoukkueessa Vesey iski NCAA-liigan 33 ottelussa tehot 24+22=46.

Tahti yliopistotasolla on ollut viime vuosina melkoisen kovaa, sillä jo tuota ennen kaudella 2014-2015 Vesey paukutti Harvardissa 37 otteluun 58 (32+36) tehopistettä.

Veseyn oikeudet olivat ensin hänet varanneen Nashville Predatorsin hallussa. Predators kuitenkin kauppasi oikeudet Sabresiin sen jälkeen, kun Veseyn leiri ilmoitti, ettei pelaaja tule tekemään sopimusta seuran kanssa.