Urheilun oikeusturvalautakunta on päättänyt alentaa Mestis-seura TUTOn urheilutoimenjohtajan Elmo Aittolan toimitsijakieltoa.

Aittolalle tuomittiin Mestiksen toimesta peräti kymmenen ottelun toimitsijakielto tapahtumista, mitkä tulivat vastaan viime keväänä puolivälieräottelussa TUTO-Hokki.

Oikeusturvalautakunta pudotti rangaistuksen nyt kuuteen otteluun, joista Aittolalla on kärsittävänä vielä viisi ensi kauden puolella.

Syy pudotukselle oli se, että oikeusturvalautakunnan mukaan toimitsijakielto oli ylisuuri suhteessa vastaaviin aiempiin rikkeisiin jääkiekon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Suomessa.

Ennakkotapauksia oli kaksi, Jukurien päävalmentajan Jarno Pikkaraisen tapaus vuonna 2015 ja Jokipoikien päävalmentajan Ari Aaltosen tapaus aiemmin tältä vuodelta.

Molemmissa tapauksissa tuomiona oli yhden ottelun toimitsijakielto.

Aittolan tuomio pysyi kuitenkin kovana, sillä taustalla oli lautakunnan mukaan poikkeuksellisen törkeä kaksivaiheinen käyttäytyminen sekä turkulaisseuran aiemmat kunnostautumiset toimihenkilörikkeiden saralla.

Jo ottelun aikana Aittola oli näyttänyt epäasiallisia merkkejä ottelutarkkailijaa kohtaan ja teot sen kuin hurjistuivat kamppailun jälkeen. Silloin Aittola oli viskonut banaaneita ottelun tuomariston pukuhuoneeseen ja nimittänyt näitä ”apinoiksi”.

Oikeusturvalautakunta piti ennallaan TUTOn saaman 2000 euron sakon tapahtuneen johdosta.

Aittola haki myös lautakuntakulujensa korvaamista, mutta tätä ei hyväksytty.

Ensimmäisenä Suomesa päätöksestä uutisoi Iltalehti.