NHL-seura Edmonton Oilers pelasi viime kauden ilman nimettyä kapteenia ja sillä oli käytössä vain nippu varakapteeneja.

– Uskoisin, että meillä on kapteeni ensi vuodelle, Oilersin GM Peter Chiarelli sanoi Sportsnetsin kyselyn yhteydessä.

Mutta kuka sitten on se, joka nimitetään kapteeniksi?

Todennäköisesti Connor McDavid.

Muun muassa legendaarinen Wayne Gretzky uskoi jo aiemmin McDavidin pystyvän kantamaan kyseistä vastuutehtävää jo nuorella iällä, mikäli McDavid nimitettäisiin kapteeniksi.

– Arvostan häntä suuresti. Minun näkökulmastani hänellä on tarpeeksi kypsyyttä, että hän voi hoitaa sitä tehtävää ihan millä tahansa iällä, Gretzky sanoi the National Postille.

Sportsnetsin toimittaja Mark Spector uskoi myös vahvasti McDavidin olevan se, jonka Oilers nimittää kapteenikseen ensi kaudelle.

– McDavid tullaa nimittämään Oilersin kapteeniksi syksyllä. Se oli yksi asia, mistä tuli vahvaa vihiä Chiarellin kauden päättäneessä lehdistötilaisuudessa.

Kanadalaislupaus tekisi samalla historiaa, sillä hänestä tulisi syksyllä kaikkien aikojen nuorin NHL:ssä kapteeniksi nimitetty pelaaja, mikäli Oilers päätyisi kyseiseen ratkaisuun. Tällä hetkellä kyseistä titteliä hallussa pitää Gabriel Landeskog, joka nimitettiin Colorado Avalanchen kapteeniksi 19 vuoden ja 286 päivän ikäisenä. McDavid menisi tämän alle varsinkin, jos hän saisi kyseisen kunniatehtävän vastaan jo alkusyksystä.

McDavid kommentoi tuoreeltaan Toronto Sunille mahdollisuutta tulla Oilersin kapteeniksi.

– Jos saisin olla missään vaiheessa kapteeni, se olisi suuri kunnia ja yksi iso asia, minkä ottaisin ehdottomasti erittäin tosissaan.

– En halua sitä enempää kommentoida, mutta olisihan se totta kai aivan uskomaton fiilis.

McDavid on mukana Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden joukkueessa World Cupissa. Kyseinen kokoelma nuorista jenkki- ja kanadalaispelaajista kohtaa Suomen World Cupin alkulohkon avausottelussa.