Tampa Bay Lightningin GM Steve Yzerman on tehnyt viime päivinä melkoisia sopimuksia.

Ensin iso jatkodiili Steven Stamkosin kanssa.

Sitten Victor Hedman.

Sitten Andrei Vasilevski.

Mutta vielä Yzermanilla on varsinkin yksi iso diili tekemättä.

Venäläislaituri Nikita Kucherov on nimittäin vielä ilman jatkoa.

Kucherovin, 23, tulokassopimus päättyi tähän kesään ja hän on rajoitettu vapaa agentti eli RFA.

– Tulemme tekemään parhaamme, että saamme sen tehtyä mahdollisimman nopeati, Yzerman sanoi the Tampa Bay Timesille.

– Se on kuitenkin prosessi ja toivottavasti tulemme siinä maaliin enemmin tai myöhemmin. Mutta olen luottavainen siitä, että jossain vaiheessa pystymme pääsemään yhteisymmärrykseen.

Hintalappu Kucherovilla tulee olemaan varmasti varsin kookas. Kahdella viimeisimmällä NHL-kaudella hän on iskenyt tasaisesti vähintään 65 tehopistettä ja esimerkiksi pudotuspeleissä keväällä 2015 hän naputti 26 otteluun peräti 22 (10+12) tehopistettä.

Eikä tahti muuttunut lainkaan huonommaksi tänäkään keväänä, sillä 17 ottelussa Kucherov naputti tehot 11+8=9.

– Hänestä on tulossa johtaja meidän joukkueellemme. Hän pystyy pelaamaan eri tilanteissa ja hän pystyy tekemään paljon asioita jäällä. Nikita tulee varmasti jatkamaan kehitystä pelaajana. Hän haluaa olla eliittipelaaja ja kokonaisvaltainen jääkiekkoilija.

Lightningilla on myös Alex Killorn ja Vladislav Namestnikov rajoitettuina vapaina agentteina, joten urakkaa Yzermanilla on vielä kovasti edessä.

Tällä hetkellä Lightningilla palkkakatossa on tilaa 13 miljoonaa dollaria, mihin saattaa tulla kuitenkin lisäystä, mikäli Yzerman saa kaupattua tähtivahdin Ben Bishopin muualle.