HIFK esitteli perjantaina kaksi kovaa hankintaa, kun Juhamatti Aaltonen ja Niklas Bäckström tekivät sopimukset sen kanssa.

Bäckströmin kohdalla pieniä kysymysmerkkejä on kuitenkin vielä olemassa.

Kokenut veskari saattaa nimittäin tehdä vielä NHL-diilin ennen liigakauden alkua.

– Sen verran olen siellä maailmassa ollut, että olen realisti. En ole enää alle 30-kymppinen ja alla on vähän pelejä. Paluu ei ole kauhean todennäköinen, Bäckström myönsi Iltalehdelle.

Mikäli sopimus kuitenkin syntyisi, ei HIFK olisi ensimmäistä kertaa kyseisessä tilanteessa. Kesällä 2013 se oli hankkinut itselleen Ässistä Antti Raannan, joka teki kuitenkin sopimuksen Chicago Blackhawksin kanssa.

Samainen tapaus toistui Michael Keräsen kohdalla, kun hän siirtyi ensin HIFK:hon, missä hän ei kuitenkaan ehtinyt pelata pelin peliä. Keränen siirtyi silloin Minnesota Wildin organisaatioon.

Keväällä Leijonien mukana MM-kisoissa ollut Bäckström ei kuitenkaan sulje täysin pois sitä mahdollisuutta, että asiat muuttuvat vielä.

– Muuttokuorma ja perhe on tuotu Suomeen, ja tavoite on pelata täällä ensi kausi ja taistella mestaruudesta. Sen verran olen kilpailijaluonne, että kun pelaan harraste- tai kaljaliigassa, niin unelmoin pelaamisesta NHL:ssä. Se tulee aina olemaan takaraivossa. Ja pitääkin olla niin, että on korkeat tavoitteet. Pitää tehdä töitä, että ne (tavoitteet) ovat mahdollisia vaikka eivät realistisia, Bäckström mietti.

38-vuotias Bäckström oli useamman vuoden ajan Minnesota Wildin ykkösmaalivahti. Wildissa Bäckström kuitenkin ajautui hiljalleen pienempään rooliin ja oli tällä kaudella jatkuvalla syötöllä katsomon puolella. Loppukaudesta hänet treidattiin Calgary Flamesiin, missä hän pääsi pelaamaan pari peliä. Flamesin kanssa Bäckström ei kuitenkaan päässyt sopimukseen jatkosta ja näin hän päätti palata HIFK:hon, mitä hän edusti viimeksi 16 vuotta sitten.

Bäckströmin mietteitä Iltalehden alkuperäisestä jutusta löydät täältä.