Niklas Bäckströmin taival Minnesota Wildin organisaatiossa ei päättynyt parhaalla mahdollisella tavalla.

Suomalaisvahti edusti Wildia runsaat yhdeksän kautta. Bäckström oli seurassa kirjoilla kesästä 2006 lähtien aina maaliskuuhun saakka, jolloin Wild kauppasi miehen Calgary Flamesiin.

Bäckström on eniten pelejä voittanut maalivahti Wildin historiassa (191) ja pitänyt eniten nollapelejä (28). Aika Wildissa kuitenkin päättyi karvaasti.

Loukkaantumiset sävyttivät Bäckströmin kausia 2013-2015. Viime syksynä veskari oli kunnossa ja näytti sen harjoitusleirillä.

– Tein loistavaa työtä leirillä. Jopa (maalivahtivalmentaja Bob) Mason sanoi, että se on paras leirini 10 vuoteen, joten asiat tuntuivat etenevän, Bäckström kertoi Pioneer Pressille.

Wildin pääluotsi Mike Yeo lupaili peliaikaa, mutta toisin kävi.

– Hän sanoi, että leiri meni hienosti, mutta seuraavalla viikolla kävi selväksi Darcy Kuemperin pukevan varusteet. Sitten he sanoivat, että minulle katsottaisiin toisia pelejä.

– Se pysyi samanlaisena koko kauden. Se on urheilua, bisnestä. Ymmärrän sen, Bäckström totesi.

38-vuotias suomalainen ei pelannut peliäkään yli vuoteen. Hallilla ei ollut helppoa.

– En halunnut olla häiriöksi, näyttää päivittäin kuinka paljon potutti tai kuinka pettynyt olin.

– Se olisi voinut päättyä toisella tavalla. Näin ei käynyt ja nyt minulla on vain hyviä muistoja, Bäckström viittasi aikaansa Minnesotassa.

Bäckström pelasi NHL-uransa viimeiset neljä peliä Flamesin maalilla. Yhteensä veskarin tilille kertyi kymmenen vuoden aikana 413 NHL-peliä.

Maalivahdin ura jatkuu ensi kaudella hänen kasvattiseurassaan HIFK:ssa.