Pittsburgh Penguins pääsee tavoittelemaan Stanley Cupin voittoa tämän kesän finaaleiden seuraavassa ottelussa.

Se pääsi kyseiseen asemaan, kun se voitti neljännen finaaliottelun San Jose Sharksia vastaan lukemin 3-1.

Avauserässä puolustaja Ian Cole laittoi Phil Kesselin laukoman kudin irtokiekon sisään ja vei Penguinsin johtoon.

Toisessa erässä ylivoimalla Kessel oli jälleen häärimässä, kun hänen mainio syöttö tavoitti takakulmalla olleen venäläistähden Jevgeni Malkinin.

Malkinin ei tarvinnut kuin laittaa maila väliin ja Penguins oli kahden maalin karkumatkalla.

Sharks tuli maalin päähän kolmannessa erässä ruotsalaishyökkääjän Melker Karlssonin maalilla.

Rinnalle se ei kuitenkaan enää onnistunut nousemaan.

Kahta minuuttia ennen kolmannen erän loppua Penguinsiltä Eric Fehr sai tilaa vastahyökkäyksessä ja katkaisi Sharksin selkärangan neljännen ottelun osalta iskemällä kiekon verkkoon.

Fehrin maali jäi myös kamppailun viimeiseksi. Kyseiseen maaliin syöttöpisteen nappasi suomalaispuolustaja Olli Määttä.

Penguins johtaa nyt finaaleita voitoin 3-1.

Viides finaaliottelu pelataan Pittsburghissa Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä.