NHL:ssä Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä Pittsburgh Penguinsilla oli mahdollisuus jo varmistaa Stanley Cupin voitto, mutta ei.

San Jose Sharks tuli ja haki vierasvoiton.

Lue lisää:
Stanley Cupin voittajaa ei saatu vielä selville – finaaleissa pelit jatkuvat
Iso mörkö antoi myrkkyä mestaruusjuhlia odottaneille faneille NHL-finaaleissa: ”Upeaa suorittamista”

Ottelussa isoksi puheenaiheeksi nousi Sharksin maalivahti Martin Jones, joka otti peräti 44 koppia ja oli Sharksin iso tukijalka voitossa.

Toisessa päässä koko kevään todellisena sensaatiovahtina esillä ollut Matt Murray taas..

..ei onnistunut ihan parhaalla mahdollisella tavalla.

– Uskoimme hänen olevan hieman hermostunut tänään, totta kai, kun tietää mitä oli panoksena, Sharksin 2-0-maalista vastannut Logan Couture sanoi NHL.com:ssa.

– Pystyimme heti saamaan muutaman hänen taakseen.

Vaikka Murraylle osumat upposivat hieman heppoisesti, ei Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan lähtenyt osoittelemaan sormella nuorta maalivahtiaan.

– Mielestäni koko joukkueena olimme hieman pois ytimestä pelin alkuvaiheilla, mutta pääsimme juttuun kiinni aika nopeasti sitten. Emme tietenkään saaneet sellaista alkua, mitä olisimme halunneet, mutta pidin siitä, että pystyimme sitten taistelemaan itsemme takaisin mukaan peliin, kuten teimme, Sullivan mietti.

Sharks karkasi ottelussa nopeasti 2-0-johtoon, mutta Penguins nousi vielä avauserässä tasoihin.

Ruotsalaishyökkääjä Melker Karlsson kuitenkin napautti 3-2-osuman, mikä jäi myös voittomaaliksi.

Lopussa Joe Pavelski iski vielä kiekon tyhjiin ja varmisti Sharksille 4-2-voiton.

Finaalit jatkuvat Suomen aikaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä San Josessa. Siellä Penguinsilla on taas mahdollisuus varmistaa mestaruus itselleen, kun se johtaa tällä hetkellä sarjaa voitoin 3-2.