Detroit Red Wingsin riveissä pitkään NHL:ssä pelannut venäläistaituri Pavel Datsjuk on siirtymässä takaisin kotimaahansa.

Datsjuk on vihjaillut kovasti aikeistaan ja suorastaan hyvästellyt jo Red Wingsin.

Lukuisia kertoja NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi valittu Datsjuk aikoi kuitenkin vielä käydä neuvotteluja Red Wingsin kanssa, mutta nämä tuskin tuottavat lopputulosta, jossa Datsjuk jäisi vielä Pohjois-Amerikan puolelle.

– Vielä ei ole uutisia, mutta pian on. Odotamme häntä erittäin paljon, sanoi SKA:n hallituksen puheenjohtaja Aleksandr Medvedev sanoi Fontankalle kysyttäessä Datsjukin kanssa käydyistä sopimusneuvotteluista.

Datsjukin sopimusta ei välttämättä julkaista vielä kesäkuun puolella, sillä muun muassa SKA:n johtoryhmään kuuluva Roman Rotenberg vihjaili KHL:n ja NHL:n välisestä herrasmiessopimuksesta, mikä siirtäisi sopimuksen julkistukset heinäkuun puolelle.

– Ennen heinäkuuta emme tule kommentoimaan NHL:stä siirtyvien pelaajien sopimuksia, Rotenberg sanoi TASSille.

Kyseisestä herrasmiespykälästä johtuen SKA ei ole julkaissut muun muassa Viktor Tihonovin ja Sergei Plotnikovin sopimuksia.

Datsjukilla on voimassa oleva sopimus Red Wingsin kanssa, joka ulottuu kesään 2017. Tämän kanssa Red Wingsille onkin tulossa ongelmia, sillä se ei ole helpolla saamassa pois isoa palkkakattorasitetta, vaikka Datsjuk suuntaisikin KHL:ään. Datsjuk kun teki jatkosopimuksen, eli nykyisen diilin, olleessaan yli 35-vuotias. Näin sopimus pysyy palkkakatossa täydessä muodossa, vaikka hänet esimerkiksi laitettaisiin NHL:ssä siirtolistalle.