San Jose Sharksin paidassa kovia tehoja esimerkiksi juuri päättyneellä kaudella tehnyt Brent Burns on aloittamassa jatkosopimusneuvottelut Sharksin kanssa.

Burns pelaa ensi kaudella viimeistä vuotta nykyisestä sopimuksestaan. Kyseisessä diilissä palkkojen keskiarvot ovat olleet 5,76 miljoonaa dollaria.

Tähän on tulossa varmasti selkeä korotus, sillä Burns on noussut aivan NHL:n parhaimpien pakkien joukkoon.

– Kyllä kaikki tietävät miten ajattelemme Brentistä. Ilmiömäinen vuosi, Sharksin GM Doug Wilson sanoi potentiaalisista jatkosopimusneuvotteluista Burnsin osalta CSN Bay Arealle.

Tällä kaudella Burns iski 82 runkosarjaottelussa tehot 27+48=75. Myös pudotuspeleissä tahti oli kova, sillä 24 ottelussa Burns nakutti 24 (7+17) pistettä.

– Kun aikanaan hankimme hänet, se oli ison palasen lisäys. Ei ole mitään kysymystä siitä, kuinka tärkeä hän on meille. Me haluamme hänet ja uskon, että hän rakastaa olla täällä. Nuo neuvottelut alkavat varmasti piakkoin, Wilson jatkoi.

Burns on yksi kolmesta ehdokkaasta Norris Trophyn voittajaksi tämän kauden osalta. Muut ehdokkaat ovat Los Angeles Kingsin Drew Doughty ja ainoana Burnsia enemmän pisteitä tällä kaudella tehnyt puolustaja, Ottawa Senatorsin Erik Karlsson.