NHL:ssä kesän markkinat ovat vahvasti käynnissä.

Jo aiemmin muun muassa Toronto Maple Leafs hankki itselleen uuden ykkösvahdin, kun se nappasi Fredrik Andersenin Anaheim Ducksista.

Treidihuhujen kohteena ovat olleet myös muun muassa Tampa Bay Lightningin Ben Bishop, Pittsburgh Penguinsin Marc-Andre Fleury ja Colorado Avalanchen Semjon Varlamov.

Näistä Bishopin treidi alkaa näyttää jopa todennäköiseltä.

– Jos ykköskierroksen vuoro on mukana Bishopin kaupassa, treidi tapahtuisi seuraavien 24 tunnin aikana. Mutta ei takuuta tästä, ESPN:n toimittaja Pierre LeBrun kirjoitti myöhään torstaina.

24 aikataululla LeBrun viittasi tämän kesän NHL-draftiin, missä ensimmäinen kierros käydään ensi yönä Suomen aikaan.

Lightningin GM Steve Yzerman antoi myös mielenkiintoisia kommentteja aiheeseen liittyen.

– Yzerman sanoi, että tapahtuu se sitten milloi tahansa, mikäli vain kaupassa on järkeä, hän voisi tehdä sen. ”Ei ehkä kannata odottaa, koska syy ei muutu välttämättä paremmaksi”, The Tampa Bay Timesin toimittaja Joe Smith kirjoitti.

Tällä viitataan siihen, että Lightningin on hyvin todennäköisesti tehtävä nopeastikin liikkeitä maalivahtiosastollaan. Lightningin venäläisvahti Andrei Vasilevski on tehnyt hiljalleen nousua ykkösmaalivahdiksi ja tämä on mahdollistamassa Bishopin kauppaamisen muualle.

29-vuotias Bishop oli ehdolla NHL:n parhaaksi maalivahdiksi myös tällä kaudella. Valinta kohdistui Washington Capitalsin Braden Holtbyyn.

Bishopin nykyinen sopimus päättyy ensi kauden jälkeen. Sama tilanne on myös Vasilevskilla, joten joka tapauksessa Lightningilla olisi hyvin todennäköisesti ensi kesänä päätöksen paikka siitä, että kenen kanssa se tulee jatkamaan taivaltaan.