Muun muassa pitkään Leijonien vakiokalustoon kuulunut Esa Pirnes lopettaa pelaajauransa.

Urallaan kolme kertaa SM-kultaa pokannut ja muun muassa kahdesti pronssia MM-tasolta napannut Pirnes ilmoitti asiasta torstaina.

39-vuotias Pirnes edusti tuoreeltaan Kärppiä, jonka riveissä hän otti kolmen viime kevään aikana kaksi kultaa ja yhden pronssin.

– Istuin kauden jälkeen kopissa pronssimitali kaulassa ja katselin ympärilleni. Koin suunnatonta kiitollisuutta ja samalla haikeutta. Samaisessa kopissa istuin 20-vuotta aikaisemmin, aloittaessani ammattikiekkoilijana. En olisi silloin uskonut mitä kaikkea kiekkoilijana pääsen kokemaan ja näkemään. Urallani on ollut paljon hienoja hetkiä, menestystä, onnistumisia sekä pettymyksiä ja ikävä kyllä loukkaantumisiakin, Pirnes kävi läpi Instagram-tilillään jatkaen:

– Kiitos kaikille valmentajilleni, organisaatioille, pelikavereille, ystävilleni ja ennen kaikkea mahtaville faneille! Kiitos perheelleni ja erityisesti rakkaalle vaimolleni! Kaksikymmentä vuotta meni vauhdilla, kivaa oli ja nautin joka hetkestä.. Nyt on aika siirtyä kohti uusia haasteita ja voin rehellisesti sanoa jättäneeni kaiken kentälle!

Urallaan Pirnes vieraili myös NHL:ssä Los Angeles Kingsin paidassa. Tämän lisäksi Pirnes pelasi muun muassa Ruotsissa ja Sveitsissä kotimaisen SM-liigan lisäksi.

Istuin kauden jälkeen kopissa pronssimitali kaulassa ja katselin ympärilleni. Koin suunnatonta kiitollisuutta ja samalla haikeutta. Samaisessa kopissa istuin 20-vuotta aikaisemmin, aloittaessani ammattikiekkoilijana. En olisi silloin uskonut mitä kaikkea kiekkoilijana pääsen kokemaan ja näkemään. Urallani on ollut paljon hienoja hetkiä, menestystä, onnistumisia sekä pettymyksiä ja ikävä kyllä loukkaantumisiakin. Kiitos kaikille valmentajilleni, organisaatioille, pelikavereille, ystävilleni ja ennen kaikkea mahtaville faneille! Kiitos perheelleni ja erityisesti rakkaalle vaimolleni! Kaksikymmentä vuotta meni vauhdilla, kivaa oli ja nautin joka hetkestä.. Nyt on aika siirtyä kohti uusia haasteita ja voin rehellisesti sanoa jättäneeni kaiken kentälle! I have had the priviledge to play professionally the sport that I love for last 20-years. Now it's time to hang up my skates! Thank you to every coach, organizations, teammates and fans! Thank you to my family! It was a great ride and I enjoyed every moment of it! Kuvat: @gettyimages @helsinginsanomat @mtvsportfi #hokkaritnaulaan #uudenalku #retirement #thankyou #newadventures

Kuva, jonka Esa Pirnes (@essipir12) julkaisi