Tampa Bay Lightningilla on ratkottavanaan visainen pähkinä.

Joukkueen supertähti Steven Stamkosin sopimus on katkolla. 26-vuotias kanadalainen on pelannut koko NHL-uransa, kahdeksan kautta ja 569 ottelua Lightningin paidassa.

Seura yrittää päästä pelaajan kanssa jatkosopimukseen. Lightningilla on kuitenkin solmittavanaan sopimuksia nuorten pelaajien kanssa eikä se luultavasti pysty kilpailemaan tarjousten kanssa, joita Stamkos voisi saada vapailta markkinoilta.

USA Todayn toimittaja Kevin Allenin tuo esille kaksi vaihtoehtoja, jotka vapauttavat Lightningille pelimerkkejä Stamkosin pitämiseksi. Mikäli seura antaa ykkösvahdin viitan Andrei Vasilevskille, niin tällöin liki 6 miljoonaa dollaria kaudessa nettoava Ben Bishop saa lähteä.

Allenin toinen ehdotus koskee Valtteri Filppulaa. Suomalaissentterillä on voimassa oleva sopimus kevääseen 2018 saakka, mutta hänen kauppaamisensa toisi lisää pelivaraa Lightningille. Filppulan cap hit on viisi miljoonaa dollaria.

Mikäli Stamkos ja Lightning eivät pääse yhteisymmärrykseen kesäkuun aikana, niin pelaajasta tulee 1. heinäkuuta vapaa agentti.