Vaasan Sport on vahvistanut puolustustaan kahdella uudella nimellä.

Sport on tehnyt kahden vuoden sopimuksen puolustaja Markus Kankaanperän, 36, kanssa. Kankaanperä siirtyy Sportiin hallitsevan Suomen mestarin Tapparan joukkueesta. Lisäksi vuoden mittaisella sopimuksella joukkueeseen liittyy viime kaudella HC Ambri-Piottaa NLA:ssa edustanut puolustaja Markus Nordlund, 30.

Neljä edellistä kautta Tapparaa edustanut Kankaanperä on urallaan pelannut pudotuspelit mukaan lukien 1021 Liiga-ottelua ja voittanut yhteensä kahdeksan SM-mitalia, joista viimeisin, kultainen, tuli päättyneellä kaudella Tapparan paidassa.

– Juteltuani päävalmentaja (Tomek) Valtosen kanssa tiedän tulevani kehittyvään ja nälkäiseen yhteisöön. Odotan, että olemme periksi antamattomin joukkue ja tulemme taistelemaan voitosta joka ilta. Omat vahvuuteni ovat puolustuspelaamisessa ja fyysisyydessä, Kankaanperä kommentoi.

Nordlund on on pelannut viimeiset kaksi ja puoli kautta ulkomailla Sveitsin ja Ruotsin pääsarjoissa. Rauman Lukosta maailmalle ponnahtanut puolustaja juhli SM-kultaa TPS:n paidassa kaudella 2009-10 ja on pelannut Liigassa yhteensä 414 ottelua tehopistein 51+105. Kauden 2010-11 päätteeksi Nordlund palkittiin Juha Rantasila -palkinnolla tehtyään runkosarjassa TPS:n paidassa 16 maalia.

Viime kaudella Sportia edustaneen yhdysvaltalaispuolustaja Jake Newtonin sopimus on purettu perhesyistä johtuen. Newton pelasi Sportin paidassa 58 runkosarja- ja 2 pudotuspeliottelua tehopistein 9+16.