PIETARI. Iso tarina Leijonien MM-kisojen avausottelussa Valko-Venäjää vastaan oli Patrik Laine.

Uran ensimmäinen MM-kisaottelu: heti kaksi maalia.

Ensimmäinen tuli melkoisen herkuttelun jälkeen, missä Aleksander Barkov teki mainion esityön.

– Ihan kiva oli siinä päästä tyhjiin puttaamaan. Aika hyvä syöttö tuli kaverilta, siitä oli kiva laittaa, Laine kertasi illan ensimmäistään.

Barkovin esityölle hän jakoikin kunniaa.

– Meinasin itse siinä kaatua, mutta sitten kuulin, että takana olisi. Jätin siihen ja hetihän se (kiekko) takaisin tuli.

Toisen Laine iski kahden miehen ylivoimalla, missä hän täräytti tavaramerkkimäisen suoraan syötöstä lämärin sisään.

Lopulta debyyttiillasta mukaan tarttuivat tehot 2+1.

– No joo, eivät nekään kaikkea kerro. Ekassa erä oltiin vähän hukassa ja ei oikein joukkueena päästy siihen parhaaseen tekemiseen kiinni. Siitä sitten hyvin parannettiin ja hyvät onnistumiset saatiin.

Syöttöpisteen Laine tarjosi hieman, noh, onnekkaasti. Laine oli jo tilanteessa ampumassa, mutta pyyhki hieman pölyjä kiekon päältä ja lopulta peliväline päätyi Mikael Granlundille.

Granlund sai laittaa käytännössä tyhjiin sen jälkeen.

– En tiedä miten voi käydä noin järkyttävä tuuri, että meni juuri sinne. Ei toki saisi ääneen sanoa tuollaista, mutta kun ei oikein veto lähtenyt siinä, niin hyvä, että kaveri pääsi puttaamaan tyhjiin.

Laine teki pelissä historiaa muun muassa olemalla nuorin suomalaispelaaja ikinä Leijonissa MM-kisatasolla ja samalla nuorin suomalainen maalintekijä historiassa.

– Ihan kivaltahan nuo kuulostavat, että pystyy tuollaista historiaa tekemään. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin muutaman historiajutun kanssa, Laine summasi, ennen kuin siirtyi vielä yhteen haastatteluun.

Sen jälkeen ongelmia tuli enemmän vastaan kuin kentällä.

– Mistä täältä pääsee pois?, Laine kyseli ihmetellen pyöriessään Pietarin Yubileinyn hallin haastattelualueella.

Jos ja kun Laine löysi perille, alkaa hänellä ja Leijonilla hiljalleen valmistautuminen kohti seuraavaa peliä. Lauantaina joukkue käy jäällä ja sunnuntaina on kehissä, kun iltapäiväottelussa vastassa on Saksa.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen