HELSINKI. Tiistaina Leijonat valmistautuivat vielä yhden harjoituspelin kautta kohti kevään MM-kisoja, minne joukkue matkaa tänään keskiviikkona.

USA:ta vastaan pelatussa viimeisessä harjoitusottelussa katseet kääntyivät kovasti kohti Leijonien ykkösketjua, missä ensimmäistä kertaa yhdessä nähtiin Jussi Jokinen, Aleksander Barkov ja Patrik Laine, joita povattiin etukäteen samaan ketjuun, kun joukkue julkistettiin.

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen painotti kovasti maanantaina sitä, että hän haluaa kuulla Barkovilta, Jokiselta, Mikko Koivulta ja Mikael Granlundilta mielipiteitä siitä, keitä he haluaisivat saada ketjukavereiksi kisojen alkuun.

Oliko siis Laine teille se ensimmäinen vaihtoehto, josta valitsitte?

– Heh, no ne ovat tietenkin yksityisiä keskusteluja. Tässä on paljon hyviä pelaajia ja sanoin ”Kojolle”, että ei mulle ole hirveästi väliä. Tuossa on niin paljon hyviä vaihtoehtoja, että meille käy kaikki. Se on sitten heidän (valmentajien) asia päättää, että millä mennään. Mutta ei missään nimessä mitään vastaan. Tosi mielellään pelasin hänen (Laineen) kanssa. Toivottavasti saadaan tuossa jatkaa, ketjun NHL-vahvistuksiin kuuluva Jokinen sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Oli ihan hyvää peliä, Jokinen tiivisti ensimmäisen yhteisen kokemuksen.

Jalonen näki samoin.

– Nähtiin, että homma toimii. Ja ylipäätänsä uusien pelaajien kannalta me tarvittiin tämä peli. Se oli meille tärkeä juttu, että he, jotka tulivat, saivat pelin alle nyt. Sillä tavalla olen kyllä tyytyväinen, Jalonen mietti.

Mutta aivan suoraan ei käynyt niin, että Jokinen ja Barkov pääsivät valitsemaan ensin ja pääsivät nappaamaan Laineen itselleen.

– Hehe, no ei se ihan niin mennyt. Kyllä meillä on siellä hyviä vaihtoehtoja, päävalmentaja Jalonen komppasi Jokisen näkemystä.

Jokiselle Laine oli uusi tapaus siltä kannalta, että Jokinen ei ollut pelannut Tapparan superlupauksen kanssa kertaakaan aiemmin samassa ketjussa saatika samassa paidassa. Esimerkiksi yhteisiä jääkokemuksia kolmikolla oli alla ennen tiistain peliä vain yksi, sekin aamujäiltä.

– Ihan poikkeuksellinen kaveri. Ulottuva ja varsinkin hyökkäyssuuntaan on jo ihan maailmanluokan pelaaja!, Jokinen hehkuttaa Lainetta kovin sanoin.

– Ei tule kyllä mieleen, että olisi ollut tuollaista pelaajaa vierellä, pitkään NHL:ssä taivaltanut Jokinen muistelee ja jatkaa Laineesta.

Ketjultaan Jokinen odottaa vielä enemmän.

– Varmasti pystytään tuosta parantamaan, mutta tuossa oli jo 4-5 huippupaikkaa ja olisi voitu tehdä enemmän kuin yksi ylivoimalla. Mutta esimerkiksi huolellisuutta pitää parantaa. Itsellä jäi yksi kiekko siniviivalle, mistä kaveri pääsi läpi. Tuollaisia huolellisuuteen liittyviä asioita ja puolustussuuntaan pitää olla parempi. Mun mielestä hyökkäyssuuntaan oli jo ihan hyviä aihioita näkyvissä ja uskon, että tuosta tulee ihan hyvä. Pystytään tekemään enemmän maaleja ja pystytään varmasti luomaan myös paikkoja enemmän, Jokinen mietti.

Leijonat aloittaa MM-kisojen taipaleen perjantaina, jolloin sillä vastassa on Valko-Venäjä.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen