HELSINKI. Tapparan superjunnun Patrik Laineen osalta mennyt viikko ja menneet viikot ovat olleet hulinaa täynnä.

Ensin hän oli merkittävässä roolissa Tapparan riveissä, kun kirvesrinnat voittivat pitkän tavoittelun jälkeen Suomen mestaruuden. Laine valittiin myös Liigan pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Sen jälkeen eteen tuli kutsu MM-kisoihin, missä Suomella jalkeilla on varsin kova joukkue.

Mutta väliin mahtui myös yksi toinenkin tärkeä hetki, sillä NHL:ssä järjestettiin ensi kesän varaustilaisuutta varten arvonta, jossa selvisivät kolmen ensimmäisen vuoron haltijat ensimmäiselle kierrokselle.

Asia kosketti Lainetta varsinkin siksi, että häntä ollaan oltu viemässä kovasti vähintään toiselle sijalle, eikä mahdollista ykkösvaraustakaan ole suljettu pois.

Onko se (ykkösvaraus) sinulla edelleen ihan selkeä tavoite kesälle?

– On tietysti. Totta kai sitä kaikki haluavat olla ykkösvarauksia ja tässä on mun mielestä mahdollisuus vielä siihen. Pelaa nyt hyvät kisat ja näyttää olevansa sen (ykkösvarauksen) arvoinen. Ihan varmasti voi tapahtua vielä vaikka mitä, Laine sanoo suoraan SuomiKiekko-sivustolle.

Pohjois-Amerikassa otettiin mielenkiinnolla vastaan Laineen haastattelu, mikä esitettiin Sportnetsillä draft-lähetyksen yhteydessä. Laine antoi leppoisalla mielellä vastauksia videolähetyksen kautta, vaikka ensiarviolta vastailu tapahtui keskellä yötä.

– Se haastattelu oltiin otettu jo aikaisemmin päivällä. En mää sitten oikeastaan seurannut sitä arvontaa, Laine kertoo.

– Nukuin silloin ja katsoin sitten aamulla, että miten siellä oli käynyt. Mutta ihan mielenkiintoinen arvonta.

Kolmen kärkeen arvonnassa mahtuivat ykköspaikan hallussaan pitänyt Toronto Maple Leafs, kakkoseksi noussut Winnipeg Jets ja kolmanneksi tullut Columbus Blue Jackets.

Siinä niitä vaihtoehtoja on. Miltä nuo kuulostavat?

– Onhan ne hyviä paikkoja nuorelle äijälle varmasti kaikki. Ei ole niin väliä ja eihän sitä lopullista järjestystä vielä tiedä. Voi tulla treidejä sun muita vastaan vielä. Mutta hyviltä seuroilta vaikuttavat.

Lainetta ollaan ehditty viedä vahvasti Jetsiin, missä hänestä on povattu jo suoranaista seuraavaa Teemu Selännettä.

Oli sitten Selänne vol. 2 tai mikä tahansa, Laine tulee antamaan näyttöjä MM-kisoissa perjantaista lähtien. Mahdollisuus ja hyvin todennäköinen mahdollisuus on se, että Laine pelaa kisoissa Tapparasta samaan tapaan lähtöisin olevan Aleksander Barkovin kanssa, joka on ehtinyt jo nuorella iällä nousta supertähtien joukkoon.

– Olisihan se hauska ja hienoa päästä siihen (Barkovin) vierelle, mutta kaikki ovat kuitenkin huippumiehiä tässä joukkueessa. Ihan sama, että kenen kanssa sitä pelaa. Voi olla ylpeä, että on päässyt tähän joukkueeseen. Se on sitten ihan sama mikä se paikka on tai mikä se rooli on. Hoitaa sen niin hyvin kuin vain pystyy, Laine tuumaa tulevasta.

Lisää Laineen mietteitä luvassa myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen