HELSINKI. Leijonat aloittaa lopullisen valmistautumisen MM-kisoja kohti maanantaina, kun se saa suurimman osan kisajoukkueestaan Helsinkiin.

Mikael Granlundin ja Mikko Koivun osallistuminen maanantaina iltapäivällä joukkueharjoituksiin on vielä Jääkiekkoliiton mukaan auki.

Tuoreeltaan joukkueeseen nimetty Esa Lindell puolestaan liittyy vasta Pietarissa Leijonien mukaan.

SuomiKiekko-sivustolla nostellaan muun muassa välipäivinä esille asioita, mitkä ovat ponnahtaneet pinnalle harjoituksista (ketjumuutokset, loukkaantumishuolet jne.) ja mitkä aiheet ovat ylipäätänsä olleet esillä kisoissa.

Ensimmäinen koonti tulee jo ajoissa ennen kisoja, nimittäin sunnuntain uutisista:

Vielä lisää apuja mukaan

Leijonilla kovia nimiä on tippunut mukaan menneen viikon aikana, mutta vielä sunnuntaina eteen tuli pari uutista.

Puolustuksessa mukaan liittyi vielä Dallas Starsin organisaatiosta Lindell ja maalivahtiosastolle Nashville Predatorsin organisaatiosta Juuse Saros. Molemmat pääsivät siis vahvistamaan Leijonia, vaikka niin Predators kuin Stars pelaavat vielä NHL:n pudotuspelejä. Sekä Lindell että Saros ollaan nähty jo aiemmin Leijonien vahvuudessa, muun muassa viime keväänä Ostravassa ja Prahassa pelatuissa MM-kisoissa.

Liigafinaaleista mukaan liittyivät vielä Patrik Laine ja Jani Lajunen. Kolmanneksi nimeksi oltiin odottelemassa mukaan Kristian Kuuselaa, jota ei kuitenkaan kovan kilpailun keskellä valittu.

Leijonissa on nyt peräti 11 Pohjois-Amerikasta saapunutta vahvistusta. Suomi on noussut yhdeksi isoksi ennakkosuosikiksi koko turnausta ajatellen, sillä muilla mailla kieltäytymisiä on tullut varsin paljon, kun syksyllä edessä häämöttää World Cup.

Kokonaisuudessaan Leijonien MM-ryhmän näet täältä.

Case Markus Granlund

Nimeämisten yhteydessä puhuttaneeksi aiheeksi nousi Markus Granlund ja se, miten hän tippuikin pois rosterista.

Erikoisemmaksi asian teki se, että Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen oli ehtinyt jo luvata Granlundille varman kisapaikan huhtikuun puolen välin paikkeilla.

Granlund ehti pelata useamman harjoitusottelun välissä ja oli myös vielä mukana Venäjällä, missä Leijonat kohtasi isäntämaan kahdessa EHT-ottelussa tällä viikolla.

Kisamiehistöstä hänen nimeään ei kuitenkaan löytynyt.

Tätä ihmeteltiin paljon sosiaalisessa mediassa ja samalla esille nostettiin esimerkiksi Antti Pihlströmin nimeäminen Granlundin sijaan.

Aiheesta päävalmentaja Jalonen saakin varmasti kommentoida viimeistään maanantaina, kun Leijonilla tiedossa on mediatilaisuus.

Tiistaina puolestaan Leijonilla on ohjelmassa vielä yksi harjoitusottelu, jossa vastassa on USA.

NHL-draftin kuumat nimet

Niin, USA:sta puheenollen, tiistaille tuleekin varsin mielenkiintoinen kohtaaminen. Nimittäin USA:lla kisaryhmässä mukana on Auston Matthews, jota ollaan viemässä vahvasti tulevan kesän NHL-draftin ykkösvaraukseksi.

Leijonien mukana olevaa Lainetta taas ollaan viemässä toiselle sijalle. Näin potentiaaliset draftin kaksi kärkinimeä ovat hyvin todennäköisesti vastakkain tiistaina Hartwall Arenalla.

Viime yönä varaustilaisuuteen liittyen järjestettiin varsin tärkeä arvonta, sillä ohjelmassa oli NHL draft lottery. Siinä arvottiin kolme ensimmäistä vuoroa kesän varaustilaisuuden ykköskierrokselle.

Ykköspaikan piti itsellään Toronto Maple Leafs, jonne Matthewsia ollaan nyt kovasti viemässä.

Kakkoseksi nousi Winnipeg Jets, jota taas pidetään kovasti Laineen uutena kotina. Paikallislehti Winnipeg Sun kirjoitti näyttävästi kanteensa Laineesta nimityksen ”JACKPOT”, kun Jets onnistui nousemaan toiselle sijalle (lue lisää).

Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets puolestaan nousi kolmanneksi ja sille käsiin on tulossa toinen suomalainen superlupaus, Jesse Puljujärvi.

Vaikka oletuksia on jo muodostettu siitä, miten paljon puhuttu kolmen kärki menee, on Matthewsin ja Laineen kohdalle jätetty vielä odotuksia tulevia kisoja varten. Muun muassa TSN:n mukaan MM-kisat tulevat kertomaan sen, pystyisikö Laine vielä ohittamaan ykkösvarauksena pidetyn Matthewsin rankingeissa.

MM-kisat alkavat perjantaina 6. toukokuuta. Silloin Leijonilla vastassa on Valko-Venäjä. Samana päivä pelataan myös herkullinen ottelu Pietarissa, kun Kanada ja USA iskevät yhteen.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen