HELSINKI. Leijonat julkaisi perjantaina aamupäivällä viimeiset seitsemän valintaa syksyn World Cupia varten.

Mukaan nimettiin yksi maalivahti, kolme puolustajaa ja kolme hyökkääjää.

Kolmannen maalivahdin nimeksi paljastettiin Mikko Koskinen, joka torjui mainiosti Leijonien maalilla vasta päättyneissä kevään MM-kisoissa.

Koskisella edessä saattaa olla kuitenkin lähinnä kiekkojen torjumista harjoituksissa, sillä Leijonilla World Cupissa mukana ovat tähtivahdit Tuukka Rask ja Pekka Rinne.

Mutta Koskinen on ilmeisesti aivan sujut tämän asian kanssa?

– On, on. Totta kai, mietittiin tuotakin paikkaa pitkään, mutta Koskisella oli vahvasti se, että miten hän on pelannut tämän koko kevään. Niin oman joukkueen osalta kuin siinä, että millaisen turnauksen hän meillä veti. Paransi ja paransi ja oli parhaimmillaan kovassa paikassa. Ei voisi olla parempaa (vaihtoehtoa) näiden kahden taakse tukemaan, Leijonien GM Jere Lehtinen sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Hän oli totta kai ihan innoissaan lähdössä mukaan. Hieno nähdä, että leijonasydän sykkii ja että halua on lähteä, vaikka rooli voi olla se, ettei pelejä tulekaan, Lehtinen jatkoi.

Niin. Skenaario voi olla helposti se, että Pietarin SKA:n pitää päästää Koskinen World Cupiin kolmosmaalivahdiksi, vaikka kyseisenä ajankohtana SKA:n kausi KHL:ssä on kesken.

KHL kun ei aio pitää taukoa World Cupin aikana.

Ongelmaa turnaukseen pääsemisen suhteen ei ole kuitenkaan Lehtisen mukaan olemassa.

– Se on sovittu, että Euroopan sarjoista pelaajat pääsevät World Cupiin, jos heitä sinne valitaan.

– Ei ole ongelmaa, Lehtinen vakuuttaa.

Toki oma kysymyksensä on vielä SKA:n kanta aiheeseen. Se kun on menettämässä Koskisen lisäksi useamman muunkin avainpelaajansa World Cupin ajaksi pois käytöstään.

Seitsemän viimeisintä nimitystä löydät täältä.

Aiemmat 16 nimitystä ovat puolestaan tässä.

World Cup pelataan Kanadassa Torontossa 17. syyskuuta – 1. lokakuuta 2016.