Suomalaisvahti Joonas Korpisalo on menettänyt valtikkansa ainakin toistaiseksi AHL-joukkue Lake Erie Monstersissa.

22-vuotias veskari pääsi pelaamaan loppukaudesta NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin maalilla. Hän jopa syrjäytti tähtivahti Sergei Bobrovskin saaden venäläistä enemmän peliaikaa.

Blue Jacketsin kauden päätyttyä runkosarjaan Korpisalo on torjunut sen farmijoukkeu Monstersissa AHL:n pudotuspeleissä. Ensimmäisellä kierroksella Korpisalo torjui Monstersin jatkoon voitoin 3-0 Rockford Ice Hogsia vastaan.

Toisella kierroksella vastassa oli Grand Rapids Griffins. Korpisalo aloitti kaikki kuusi ottelua Monstersin 4-2-voittoon päättyneessä sarjassa. Suomalainen kuitenkin otettiin vaihtoon kesken kaiken viidennessä ja kuudennessä pelissä.

Nyt tilanne on se, ettei Korpisalo ole torjunut AHL:n konferenssifinaaleissa otteluakaan. Monsters kukisti tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa Ontario Reignin 4-0 ja on enää voiton päässä AHL:n finaaleista.

Ruotsalainen Anton Forsberg on napannut haltuunsa ykkösvahdin paikan ainakin toistaiseksi. Monstersin Markus Hännikäinen teki maalin 4-voittopelissä ja venytti pisteputkensa kolmen pelin mittaiseksi.

Sarjan on ensimmäisen kerran katkolla torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa.