St. Louis Bluesin venäläinen supertähti Vladimir Tarasenko ei ole todennäköisesti tulossa MM-kisoihin, jos St. Louis Blues häviäisi keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa Dallasille. Tarasenko odottaa vaimonsa kanssa perheenlisäystä lähiaikoina.

Ottelusarja on tilanteessa 3-3, joten yön ottelun häviäjän kausi päättyy tappioon. Bluesissa pelaavat suomalaisista tähtihyökkääjä Jori Lehterä ja puolustaja Petteri Lindbohm. Suomella on kaksi paikkaa vielä vapaana MM-joukkueessa. Lehterä olisi varmasti todellinen supervahvistus jo ennestään kovaan Suomen joukkueeseen.

Dallasin puolelta vapautumassa olisivat puolustaja Julius Honka sekä maalivahdit Kari Lehtonen ja Antti Niemi. Suomi kuitenkin on jo täyttänyt maalivahtiosastonsa kolmella veskarilla, joten ainoastaan Honka tulisi kuuloon Dallasin kolmikosta.

Leijonat leimasi keskiviikkona puolustaja Tommi Kivistön passin. Kivistö on Leijonien kahdeksas leiman saanut puolustaja. Tätä taustaa vasten hyökkääjänä pelaava Lehterä voi olla ainoa pelaaja, joka Dallasin ja St. Louisin välisestä sarjasta saattaisi tulla auttamaan Leijonien MM-ryhmää.

St. Louisin ja Dallasin ottelun ohella Leijonat todennäköisesti odottaa ennen viimeisten passien leimausta San Josen ja Nashvillen ottelusarjan tulosta, josta joukkueen käyttöön voi vapautua joko Joonas Donskoi tai Miikka Salomäki. San Josen ja Nashvillen ottelusarja on myös tilanteessa 3-3. Ratkaiseva ottelu tuossa sarjassa pelataan torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa.