PIETARI. Leijonat onnistui jyräämään lopulta melkoisen helposti Valko-Venäjän yli perjantaina MM-kisojen avausottelussaan.

Mutta se ei lopulta ollut se isoin tarina.

Se oli Patrik Laine.

18-vuotias Tapparan superlupaus rykäisi heti MM-kisadebyytissään kaksi maalia ja oli alustamassa vielä Mikael Granlundin osumaa.

Eli 2+1 tehot taskuun avauksesta.

– Hienoa nähdä se, että hän saa sen vahvuuden näkymään tällä tasolla. Sen takia hänet on tänne valittu, päävalmentaja Kari Jalonen sanoi Laineesta, mutta muistutti perään:

– (Aleksander) Barkov ja (Jussi) Jokinen antavat hänelle mahtavaa tukea kyllä koko ajan. Hänen on turvallista olla siinä ja hän uskaltaa pelata siinä niillä omilla vahvuuksillaan.

Mutta toisaalta.

– Hän pelasi erittäin hyvän pelin, Jalonen myönsi.

Leijonien kapteeni Mikko Koivu puolestaan piti hyvin tärkeänä sitä, että Laine sai onnistumisia heti alkuun nuorena pelaajana.

– Sitä kautta saa itseluottamuksen mukaan näihinkin ympyröihin. Se on hyvä merkki niin hänelle kuin joukkueelle, Koivu sanoi.

– Ja kuitenkin näihin turnauksiin kootaan joukkueet vahvuuksien kautta. Niitä pitää päästä käyttämään ja niitä pitää pystyä käyttämään. Ja jos vielä on sellaisia pelaajia, jotka eläävät pisteistä ja onnistumisista, niin tärkeää on saada alkuun onnistumisia. Sitä kautta se homma tiivistyy ja sitä kautta kun mennään turnausta pidemmälle, niin siitä hommasta tulee rennompaa.

Se, miten rentoa pelaamista Laineelta nähdään seuraavassa pelissä, nähdään sunnuntaina, kun Leijonat kohtaa iltapäiväottelussa Saksan.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen